ADRIAN CROWLEY (IE)

Datum en Tijdstip: 
12 december 2013 - 20:30
Lokatie: 
VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Donderdag 12 december staat Adrian Crowley namens Root on the Road op het podium van Vanslag in Borger. Voor ons was deze uit Dublin afkomstige singer- songwriter en multi-instrumentalist één van de meest aansprekende acts op het laatste Take Root Festival. Wij verwachten met hem een intens en sfeervol concert te gaan neerzetten in deze tijd, kort voor kerstmis.

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Adrian Crowley start zijn imposante muzikale carrière in 1999 met het wonderschone album ‘A Strange Kind’. Vervolgens levert hij met ‘Long Distance Swimmer’ en ‘Season Of The Sparks’ twee ware meesterstukken af, die hij met zijn laatste album ‘I See Three Birds Flying’ overtreft. Talloze prijzen zijn hem ten deel gevallen met zijn melancholieke songs, sfeervolle arrangementen en een goddelijke stem. Hij krijgt nu de wereldwijde aandacht, die hij al jarenlang verdient.

De muziek van Adrian Crowley is doordrenkt van de populaire folk traditie uit de jaren ’70, in de geest van storytellers als Leonard Cohen en Nick Drake. Ook Crowley legt grote nadruk op de teksten van zijn nummers. Zijn albums zijn verzamelingen van korte verhalen die als geheel met elkaar verbonden zijn.

Andrian Crowley bespeelt een breed scala aan akoestische instrumenten waaronder de gitaar. Met behulp van effectapparatuur ontlokt hij sferische klanken aan dit instrument, een techniek die ook wel wordt aangeduid als ‘folktronica’. In combinatie met zijn prachtige, dragende stem, weet hij zijn vaak donkere songs hiermee treffend kleur te geven.

Signups closed for this Evenement