A.J. CROCE (USA)

Datum en Tijdstip: 
31 augustus 2016 - 20:30
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

A.J. Croce komt naar Roots on the Road en daar zijn we best trots op. Woensdag 31 augustus is VanSlag 'The Place To Be’ voor hem en de band en zijn fans. Het weekend er voor staan ze nog op het prestigieuze Tønder festival in Denemarken.

A.J. Croce is de getalenteerde zoon van de legendarische singer-songwriter Jim Croce die op dertigjarige leeftijd verongelukte bij een vliegtuigcrash; Hij was onderweg van een succesvol optreden in Louisiana naar een volgend optreden in Texas. Pas na zijn dood ontstond de echte belangstelling en kwam zijn grote bekendheid. Ingrid Croce, zijn vrouw, ook schrijfster en singer-songwriter, begon uit zijn naam een restaurant in San Diego: Croce's Restaurant & Jazz Bar.

A.J. Croce is inmiddels, net als zijn vader, een bekende singer-songwriter. Vanaf zijn debuut als jazz- en bluesgeoriënteerde artiest tot zijn metamorfose naar popmuzikant, heeft hij een aardige muzikale omweg gemaakt. Op 18 jarige leeftijd begon hij als voorprogramma van B.B. King en in zijn verdere en 20-jarige carrière was hij te zien en te horen in shows van o.a. Jay Leno, David Letterman en Conan O’Brien, en heeft hij het podium gedeeld met vele eclectische kunstenaars, van Willie Nelson tot Ray Charles en van Béla Fleck tot James Brown. In 2014 bracht hij zijn plaat ‘Twelve Tales’ uit, een dozijn nieuwe tracks opgenomen door legendarische producenten in verschillende Amerikaanse steden. In 2015 kwam hij met het geremasterde ‘That’s Me In The Bar’ wat ook op vinyl verscheen.