Assunta & The Light Orchestra (BE) (21:00) - RINA MUSHONGA BAND (22:00)

Datum en Tijdstip: 
30 oktober 2015 - 21:00
Lokatie: 
VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Assunta & the Light Orchestra (BE) voorprogramma van RINA MUSHONGA & BAND

Assunta & the Light Orchestra is het muzikale hart van zangeres/songschrijfster Assunta Mandaglio en gitarist/producer Pieter Thys. Beiden verdienden hun sporen bij onder anderen Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur en Balaxy Orchestra. 26 Oktober 2014 waren ze te gast bij VPRO's Vrije Geluiden:    

Assunta & The Light Orchestra. Assunta & The Light Orchestra is een knappe kruisbestuiving tussen het heerlijke stemgeluid van Assunta Mandaglio en gitarist Pieter Thys. Waar kan u deze begeesterde muzikanten van kennen?

Assunta Mandaglio  Haar naam verraadt het al. De Belgische singer-songwriter Assunta Mandaglio heeft Zuid-Italiaanse roots. Bij de start van haar loopbaan in 2000 is het meteen raak. Assunta valt in de prijzen op Latent Talent en Debuutrock. In 2002 richt ze met ASSUNTA MANO een eigen band op. De debuutplaat ‘A get well balloon’ uit 2004 krijgt lovende recensies van de Belgische muziekpers. Er volgt aardig wat airplay op de nationale radio. In 2008 is er het album ‘Say it,’ een samenwerking met de Britse producer Matt Foster van de Miloco Studio’s uit London. Twee jaar later wordt het talent van Assunta opgepikt door Dirk Swartenbroekx alias BUSCEMI. Goed voor een tournee van twee jaar door België met Squadra Bossa. Assunta schrijft in deze peridode tekst en melodie voor de hit ‘Nite People’ van de gelijknamige plaat van Buscemi, in 2012 uitgebracht door Prova records en verspreid door EMI. Intussen is Assunta ook actief in Balaxy Orchestra. De hitsige balkanritmes van deze elfkoppige band zijn een voltreffer op festivals in binnen- en buitenland.

Pieter Thys.  Deze gitarist/producer leeft al bijna 20 jaar voor muziek. Hij begon zijn carrière bij de bekende, eigentijdse folkband Troissoeur. Pieter tekent in tien jaar Troissoeur mee voor drie goed ontvangen albums en meer dan gewaardeerde optredens op gereputeerde binnen- en buitenlandse festivals. Opmerkelijk samenwerkingen zijn er met Daniel B van Front 242 of Satoshi Takeishi. In deze periode ontwikkelt hij een aantal experimentele gitaren zoals een double-neck frettles of een vioolgitaar die hij nog steeds live gebruikt. Met het muziektheater van Muziektheater Transparant en Theater Froefroe toert hij van Noorwegen tot Portugal. Als engineer/producer werkt hij mee aan tal van albums in de scène van de wereldmuziek en de jazz. Hij was ook de bezieler van Millenniums, later omgedoopt tot Balaxy Orchestra. Hiervoor schreef hij samen met Assunta Mandaglio drie albums. De laatste (Wilkey may trip) stond enkele maanden in de European worldmusic charts. In deze uniek bigband werd de kiem gelegd voor…

Assunta & The Light Orchestra.  Dit project vormt voor dit duo een nieuwe, grote artistieke uitdaging. Het is een intense samenwerking die vruchten afwerpt. Zo komen Assunta’s prachtige, pure stem en Pieters originele gitaarspel nog beter tot hun recht. Dit vormt een perfecte samensmelting van hun muzikale werelden. Waarmee ze live steeds weer een nieuw publiek overtuigen. 2013 werd een fantastisch jaar met tientallen optredens in België en Duitsland. Ook brachten ze veel tijd door in hun studio, waar ze de hand legden aan hun debuut ‘Occupied by the Sun’. Dit album bevat pakkende songs die gaan over de grote en de kleine dingen van het leven. Deze plaat ontroert en knipoogt naar het mooie van de melancholie.

 

Signups closed for this Evenement