Blije herinnering aan Michael de Jong, 10 maart 2018 overleden in zijn slaap.

Een blije herinnering: Michael de Jong, 25 september 2012 bij Roots on the Road. De tweede in een serie van drie, allemaal even mooi, even intens.

‘Uit de diepste diepten van zijn ziel’

Michael de Jong (NL/Frans, opgegroeid in Amerika).

Bluesman en singer songwriter zonder poespas, zonder trucs, zonder band. Alleen de man en z'n gitaar. Hartverscheurend, hartverwarmend, eigenzinnig, diep, intens, menselijk. Het verhaal van een man die de dood in de ogen kijkt. Een man die diepe dalen kende. Een man die écht intens geleefd heeft. De stijl van Michael’s liedjes schrijven kun je het beste omschrijven als zachtmoedig en introspectief, die de gedachten en gevoelens weerspiegelen van een man die nadenkt over de voortgang van het leven en de veranderingen hierin. Liedjes over zijn zoektocht naar innerlijke rust. Dit afgezet tegen zijn eigen leven, op zoek naar de betekenis van de kracht van veranderingen in de natuur. “Dit is een gegeven waar we allen ooit mee te maken krijgen en mee moeten leren omgaan”, aldus De Jong.

Hij speelde met leermeesters om van te dromen: Jerry Garcia, Paul Butterfield, Albert Collins en John Lee Hooker. Over de blues hoef je De Jong niets te vertellen: hij leefde een veelbewogen leven vol drugs, drank, hartzeer en detentie.

De laatste keer zagen we Michael de Jong in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen. Zaterdag 25 september 2012 ontvangen we hem in de intieme gelagkamer van ’t Keerpunt in Spijkerboor.

Laat deze unieke muzikale beleving niet aan je voorbijgaan…