BROKEN DOWN SUITCASE & JP Maurice (CAN/NZ)

Datum en Tijdstip: 
18 oktober 2013 - 21:00
Lokatie: 
Cultuurpodium VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Broken Down Suitcase is een door roots geïnspireerd duo dat staat voor Eric Larocque (Toronto, CAN) en Ben Caldwell (Cromwell, NZ). Vaak worden ze in hun optredens ondersteund door singer- songwriter JP Maurice (CAN) zo ook in de komende tour. Ze zijn beinvloed door Gillian Welch en David Rawlings, Woodie Guthrie, The Avett Brothers, Mumford and Sons, Justin Townes Earle, The Deep Dark Woods.

Op dit moment verblijven Larocque en Caldwell in Golden, Brits Columbia; Aangetrokken door de vrijheid en natuurlijke schoonheid van het gebied dat gelegen is op de TransCanada Highway. Het is gemakkelijk bereikbaar, maar toch afgesneden van de rest van de wereld. In deze omgeving doen zij hun inspiratie op en ontwikkelen zij met ondersteuning van de plaatselijke bevolking hun creativiteit.

De muziek die Broken Down Suitcase maakt, combineert beklijvende harmonieën met melodieën die je onderdompelen in de vuile diepten van de muziekgeschiedenis. Verhalen met een persoonlijke geschiedenis die je meenemen naar een tijd waarin muziek ziel had. Ze gebruiken overwegend aloude instrumenten, zoals akoestische gitaar, banjo, mandoline, stompbox en harmonica. En soms als meest verrassend element van de show is er de integratie van de altijd-controversiële elektrische gitaar, gespeeld door Eric tijdens covers van Ray LaMontagne’s ‘The Pariah Dog’ en 'New York is Killing Me’.

De muziekstijl van Broken Down Suitcase varieert van Americana, blues, traditionele folk, rock en roll tot indie-rock. Broken Down Suitcase is een hommage aan tradities en het omarmen van een tijdloos geluid. Op 26 mei jl. brachten zij hun (titelloze) debuutalbum uit.

Het optreden in Groningen van dit geweldige folkduo in hun vorige tour was al een feest, het concert in VANSLAG gaat dat zeker overtreffen.

  

JP Maurice is een muzikale kunstenaar, oorspronkelijk afkomstig uit Victoria, BC, Canada en nu verblijvend in Vancouver vanwege haar bruisende muziekscene dat beter past bij zijn vocale stijl en zijn Punchy Pop Styling. Met zijn natuurlijk vermogen en zijn inzet bereikt Maurice opmerkelijke prestaties zoals vorig jaar (2012) toen hij in de top 5 van de Peak Performance Project 2012 eindigde en winnaar werd van Coast 104.3’s Best of BC met zijn catchy eerste singel ‘Good Feelin’. JP Maurice gelooft vooral en terecht in zijn sterke punten als performer, componist , producer en muzikant. Met die schat aan ervaring en zijn talent maakte hij zijn eerste solo album ‘The Arborist’. Een hele fraaie!

 

In oktober doen deze muzikanten uit Canada en Nieuw Zeeland hun eerste Europese tour. Ze worden vergezeld door fotograaf/videograaf Jonathan Krauth, de man achter de Green Couch Sessions. Hij is bezig met een documentaire over Canadese bands op tour.

Luisteren op iTunes:  http://music.cbc.ca/#/artists/Broken-Down-Suitcase

Signups closed for this Evenement