CHRISTINA MARTIN & DALE MURRAY (CAN) GEANNULEERD!

Datum en Tijdstip: 
23 november 2012 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ \'t Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

 

Christina Martin & Dale Murray (CAN)

Twee ECMA en Muziek NS Award bekroonde artiesten.

Christina Martinis een Canadese singer-songwriter, muzikant en performer. Haar muziek is een cross-over van folk, pop en alt-country. Ze is winnaar van diverse Awards in Nova Scotia en de Canadese Oostkust en heeft al meer dan 650 optredens in Noord-Amerika, Duitsland en Ierland op haar naam staan.

Christina is een uitstekende singer-songwriter en verteller en heeft in tien jaar tijd vijf albums uitgebracht op haar eigen onafhankelijke label Come Undone Records.

In 2002 nam ze haar debuut album ‘Pretty Things’ op in Austin TX en trad op in het voorprogramma van Wilco. Tijdens deze periode werd duidelijk dat muziek haar roeping was. Niet lang daarna keerde Christina terug naar Halifax, Nova Scotia en begon ze op te treden in cafe’s en in het barcircuit. Tijdens deze periode ontmoette ze Dale Murray, een gerespecteerd muzikant/producer in Canada. In een opwelling namen ze ‘Two Hearts’ op, een album dat haar niet alleen een prijs opleverde als ‘Pop album van het jaar’  tijdens de uitreiking van de 2009 East Coast Music Awards, maar daarnaast ook nog twee Novia Scotia Music Awards.

In 2010 kwamen ze opnieuw bij elkaar om het derde album  ‘I Can Too’ op te nemen. Ook dit album leverde haar diverse nominaties op. In 2011 bracht ze haar vierde album uit , eveneens geproduceerd door Dale Murray, het is de registratie van een akoestische optreden, met als titel  ‘A House Concert’.  En nu dus (juli 2012) haar nieuwste album  ‘Sleeping With A Stranger’. Een CD met 12 prachtige songs, die haar persoonlijkheid, tekstuele en muzikale kwaliteit weergeeft.

Met een stem die vergelijkingen oproept met Emmylou Harris en Lucinda Williams, treedt Christina Christina overal op met haar akoestische gitaar. Ze vertelt haar verhalen in kleine zalen en theaters met een luisterend publiek, tijdens huisconcerten, in treincoupes of je treft haar aan met haar band, werkend aan het Rock ’n Roll image. Haar muziek is krachtig en ritmisch maar tegelijkertijd ook kwetsbaar en inspirerend.

Christina is een hooggewaardeerde singer-songwriter die je tot in het diepst van je ziel kan raken. Ze neemt je mee op reis en belicht zowel de positieve als negatieve kanten van het leven. Haar songs zijn ook gebruikt in films, o.a. Sex Traffix (2004) en The Best Years (2009). Momenteel is ze ‘Artist in Residence’ in Halifax, Nova Scotia, voor de Geriatric Medical Research te Dalhousie University. In die hoedanigheid schrijft ze songs over de ziekte Alzheimer en de mensen die hierdoor zijn getroffen.

Dave Murray singer-songwriter, muzikant (quitar, pedal steel, lap steel, dobro, keyboards) en producent werd onlangs bekroond met een East Coast Music Award voor Adio Professional van het Jaar en voor de uitvoering van zijn songs op zijn nieuwste album ‘Dream Mautain Dream’.

Dave zijn muzikale carrière begon in de late jaren ’90 in Halifax met de bekende alt-country groep ‘The Guthries’. Deze band werd in 2003 ontbonden voor andere muzikale solo-projecten. In 2005 kwam zijn debuut album ‘Brighter Lives, Darker Side ‘ uit; En werd hij bandlid bij de rockband ‘Cuff the Duke’  en de creatieve leider. De band bracht in die periode twee albums uit die genomineerd zijn. In 2011 verliet hij de band om zich te concentreren op het produceren en doen van projecten in zijn atelier op het platteland van Nova Scotia. Hij blijft een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de studio en het geluid van zijn vrouw Christina Martin.

Een (dubbel)release van twee top muzikanten, komt het zien en beleef het zelf...

Signups closed for this Evenement