EMMA BLACK (UK)

Datum en Tijdstip: 
21 november 2010 - 16:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor (Drenthe)
Organisator: 
Roots on the Road

Emma Black geïnspireerd door de liefde en politiek. 

Zegon haar muzikale carrière in de straten van vele grote Europese steden. Als straatmuzikant leerde ze hoe ze het vluchtige publiek moest boeien en haar gitaarspel en het schrijven van liedjes ontwikkelde zich in rap tempo. Al snel was er ook vraag naar deze jonge vrouwelijke troubadour bij cafés, clubs en theaters in Amsterdam, Berlijn, Parijs en London en Cyprus. Maar het bleef niet bij Europa alleen: Emma reisde naar Hongkong en New York en kreeg ook daar de kans om haar kunnen te tonen.

In de jaren 90 keerde ze terug naar haar thuisland Engeland om een band samen te stellen. Haar bandleden, waaronder ook een ex-Simply Red muzikant - hadden hun sporen verdiend binnen zowel de jazz, -als de popwereld. Onder de naam –The Immigrants- speelden ze als supportact voor o.a. de Afrikaanse artiesten Hugh Masekela en Salif Keetah in noemenswaardige zalen als de Royal Court in Liverpool en The Grand in London.

Ook als soloartiest heeft Emma Black een veelzijdige cv. Zo trad ze op in het voorprogramma van de Indigo Girls en deelde het podium met Dr. Feelgood, singer-songwriter David Gray, Oasis – toen Oasis nog vrij onbekend was – en andere lichtende voorbeelden in de commerciële muziekwereld. Ze leverde een vocale bijdrage aan diverse cd’s van nationale en internationale artiesten en daarom werd het in 2007 ook tijd voor het uitbrengen van een eigen album.

De cd ‘Where Dark Horses Roam’ bevat 12 gevoelsliedjes van eigen hand, die alleen maar geschreven hadden kunnen zijn door iemand die er op uit gaat en het leven ten volste (be)leeft. ‘Where Dark Horses Roam’ werd mede geproduceerd door Paul Hemming's, voormalig lid van The La's en The Lightning Seeds.

Haar muziek is al opgepikt door diverse Engelse radiostations waaronder BBC GMR, All FM radio 96.9FM, Peace FM radio, Marley FM, Channel M tv, Lets go Global tv. 

MySpace: http://www.myspace.com/myspacecomemmablack

Signups closed for this Evenement