Festival Ramblin Roots Utrecht - ROTR zag en schrijft...

The White Buffalo. Geweldige alternatieve country band uit California. 

Een festival (ook Ramblin Roots) en zeker in Utrecht hoort wat ROTR betreft in ieder geval een paar acts te hebben die je niet zo maar in de clubs tegenkomt. We misten een paar trekkers die ook de Ronda vol kunnen spelen. De vijfde editie van Ramblin Roots miste de magie van deze zaal. Highlights zijn lastig op dit moment, dat werd bevestigd door een bevriende boeker. Nu waren het vooral muzikanten die op dit moment ook in clubtours zitten.

Chastity Brown uit Minnesota was een bijzondere ontmoeting. ROTR heeft hoog als muzikant en vooral als mens. We hadden haar in Veenhuizen en Borger. Het weerzien was innig en warm. Ook in de Hertz: David Olney, gewoon een prima storyteller. De bassist (Dan Seymour) naast hem kleurde mooi in. Eveneens in de Hertz: Steve Forbert, we hadden meer verwacht van hem en ook op Howe Gelb waren we snel uitgeluisterd.

De normale Engelse bands kunnen ons niet bekoren. Noble Jacks was er weer zo een. Hoop drukte, opportunistisch. American Aquarium viel ons live erg tegen. Overdonderend, hoop geluid en veel beweging. We misten het fijne en het verrassende dat Amerikaanse muzikanten zo vaak kenmerkt. De band doet het in Nederland goed, maar in Duitsland niet.

Alejandro Escovedo kreeg vooraf veel lovende woorden, we hebben het niet herkend in deze wel erg net spelende band.

Uit eigen land, JW Roy, wij waarderen hem zeer. JW stond vele malen op het ROTR podium. Het is onze beste Americana man. Het liefst horen we hem op dit moment solo. De band is een vriendengroep, maar we missen frisheid. Oogt wat sleets.

LAST BUT NOT LEAST: The White Buffalo. Geweldige band uit California. Frontman en bariton zanger Jake Smith is een boeiend persoon. Lees zijn herkomst op Wikipedia! We wisten van tevoren dat we zouden gaan voor deze alternatieve country band. Muziek die je niet direct associeert met California.