THE FUGITIVES (Vancouver, CAN)

Datum en Tijdstip: 
19 mei 2017 - 21:00
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

The Fugitives, het Indie-Folk Collectief uit Canada (Vancouver Based) komt vrijdag 19 mei naar Roots on the Road in VanSlag. In een roterende cast speelt de band onder aanvoering van Adrian Glynn en Brendan McLeod overwegend akoestische muziek maar wel met een ongekende geestdrift en power; Fugitives is een nieuwe speelstijl van koperen hoorns en kamermuziekachtige vioolklanken.

Adrian Glynn en Brendan McLeod zijn twee waanzinnig goede muzikanten die  de combinatie van muziek en woorden tot kunst verheffen. Met hun medemuzikanten bewegen zij zich op het breukvlak van singer- songwriting en poezie en dichtwerk zoals we dat kennen van TS Eliot en Allen Ginsberg. Declameren van teksten in Close Harmony zang en begeleid en ondersteund door een uitstekende instrumentatie. In Duitsland en vooral Engeland heeft de band al aardig wat credits opgebouwd, vooral op festivals met een literaire inslag.

De voordrachten en het zingen van de bandleden is de missing link tussen Leonard Cohen, The Poques en de onsterfelijke rapper Shorty Shitstain. De meerstemmige zang is sensationeel met duizelingwekkende Arcade-Fire achtige crescendo’s, vol parallelle melodieën, complexe harmonieën en emotie. The Fugitives speelt heel verrassend met een verscheidenheid aan muziek en woord in diverse stijlen. Folkmuziek die baadt in de performance van voordracht en poezie. Het aanschouwen en beluisteren van deze bijzondere kunstenaars is een traktatie van absolute topklasse. 

Naast het feit dat Glynn en McLeod fantastische muzikanten zijn, hebben zij een groot aantal andere artistieke talenten die zij actief nastreven. Kruisbestuiving en verbanden in de kunst, zoals je wilt. Brendan McLeod is een bekroond schrijver en voormalig ‘Canadees SLAM Poëzie’ kampioen, terwijl Adrian Glynn een hardwerkende acteur is die lovende kritieken kreeg voor zijn rol in ‘Chelsea Hotel’. Het toneelstuk dat gebaseerd is op de liederen en gedichten van Leonard Cohen.

Voor de werkelijk wonderschone plaat ‘Everything Will Happen’ ontving The Fugitives de Canadese Folk Music Award nominatie voor het opzoeken van de grenzen van de hedendaagse roots muziek. Deze zomer/herfst werkt The Fugitives aan een nieuwe plaat die met de Europese tour in mei gepresenteerd gaat worden.   

Signups closed for this Evenement