GORDIE TENTREES & HILL COUNTRY NEWS (CAN)

Datum en Tijdstip: 
14 maart 2014 - 21:00
Lokatie: 
VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Gordie Tentrees is een singer- songwriter uit het ruige Yukon gebergte in Noordwest Canada. Hij is oneindig veel onderweg in Noord Amerika en daarbuiten en die beleving omschrijft hij in prachtige liedjes. Verhalende teksten die hij ‘foot stomping’ brengt met intens gitaarspel en bezielende inzet. Al jaren speelt hij met dezelfde groep muzikanten en dat hoor je in een hecht groepsgeluid, waarin iedereen de nodige vrijheid neemt en daardoor de arrangementen niet snel vervelen. Tentrees heeft een plezierige stem wat zich vooral uit in fraaie refreinen en soms vlijmscherpe samenzang. Met de Hill Country News doet hij vooral aan storytelling en leeft hij zich uit in American Folk met zompige hoog energetisch meeslepende zang; Kenmerkend voor Tentrees maar dat is zijn fingerpickin gitaarspel ook. Dat hij niet de eerste de beste is, weten de gelukkigen onder ons die hem eerder zagen optreden en sommigen van hen zien in hem een jonge John Prine. ROTR ontdekte Gordie Tentrees en zijn band in 2008 bij Vera in Groningen als support van Fred Eaglesmith. In november 2010 stond hij voor het eerst op het Roots on the Road podium. 

Gordie Tentrees @ Hill Country News bestaat uit: Gordie Tentrees – vocals, akoestisch gitaar, Fabian Brook, backing vocals, viool, gitaar, Aiden Tentrees, backing vocals, contrabas.

Invloeden: Willie P. Bennett, Fred Eaglesmith, Ray Bonneville, Undertakin ’Daddies, Indio Saravanja, Chris Smither, Kelly Joe Phelps, Mississippi John Hurt, T. Fred McDowell.

Signups closed for this Evenement