Grayson Capps, herinnering....

Grayson Capps (Opelika, Alabama) was de allereerste artiest van Roots on the Road in VanSlag. Het was 22 maart 2013 en de Willibrordkerk was net omgevormd tot poppodium.

Americana en blues rock singer- songwriter Grayson Capps werd vergezeld door gitarist Corky Hughes. Het werd een fenomenaal optreden, de plek en de artiest waardig. We zagen Grayson Capps nooit meer en waren hem dan ook wat vergeten. Tot vanavond Kor Dijkstra iets van hem op Facebook plaatste. Grayson Capps begint bij ons weer te leven, deze man is fenomenaal. 

In een bezoek aan zijn website zien we dat hij vanaf zondag 10 februari tot in augustus een tour in Amerika doet van 52! concerten. Geen actie in Europa. Grayson Capps is getrouwd met Kathryn ‘Trina’ Schoemaker (Joliet, Illenois). Niet de minste recording engineer, producer en sound engineer in Amerika. In 1998 won zij als eerste vrouw de Grammy Award ‘Best Engineered Album’ voor het album ‘The Globe Sessions’ van Sheryl Crow. Trina Schoemaker heeft verder banden met Nirvana, Foo Fighters, Emmylou Harris, Nanci Griffith, Mark Lanegan, Queens Of The Stone Age en nog veel meer. Queens Of The Stone Age zagen we vorig jaar (2018) als headliner op de openingsavond van Down The Rabbit Hole. Een zinderend optreden! Grayson Capps en Trina Schoemaker en hun zoon wonen in Mobile, Alabama.

http://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=Zh7ESUAxs44

Deep Roots Album Of The Year 2017; Recensie 2018