HOLLIS BROWN (USA)

Datum en Tijdstip: 
20 november 2015 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

RELEASE 12 JUNI nieuwe album "3 Shots" via Blue Rose Records.

Hollis Brown komt uit New York, maar de muzikale invloeden die de band in haar muziek verwerkt komen vooral uit het Zuiden van de Verenigde Staten, waarbij het viertal moeiteloos schakelt tussen de zonnige pop van de Westcoast en de met gospel doorspekte Southern Rock uit Mississippi en Alabama. Het klinkt allemaal fantastisch door de heerlijke gitaren, de perfecte ritmesectie en de verrassend doorleefde zang vol soul en blues van zanger Mike Montali.

HOLLIS BROWN ontstaan in 2009, brak in 2013 door met het album ‘Ride On The Train’, een overweldigende rootsplaat. Een jaar later deden ze hun verrassende versie van Velvet Underground’s ‘Loaded’. En nu is er ‘3 Shots’, geproduceerd door de legendarische producer John Agnello; Deze plaat klinkt een stuk minder rauw dan hun eerdere werk. Het geluid is rijker geworden, de composities zijn nog steeds meeslepend maar net wat gecompliceerder.

Mike Montali en zijn mannen maken van garage, blues en een dikke dosis soul een fijne blend. Luchtiger dan Two Gallants, maar een zeer grote tip voor alle liefhebbers van klassieke country en rock ’n roll in een hedendaags jasje. Rommelige roots-rock rechtstreeks uit het boekje, dat is waar Hollis Brown voor staat. Luister maar eens naar ‘Cathedral’, ‘Sandy’, ‘Wait For Me Virginia’ en voel deze kerels van Hollis Brown. Straight from new York!

Recensies:

Rootstime: ‘Deze plaat staat daarom ook deze maand op N° 1 van de gerenommeerde Euro Americana Chart te prijken en zal beslist ook hoog eindigen in de jaarlijsten.’

Ctrl Alt Country: ‘Dit moet zowat het meest bejubelde nieuwe rootsbandje van de voorbije jaren zijn!

De Volkskrant: ‘Wat een fijne liedjes maakt deze band. Ruig en eenvoudig, kaal en gestript, maar o zo verleidelijk.

KindaMuzik: ‘Dit is zo'n plaat die voelt alsof hij er altijd al was. Wat een verademing dat muzikanten het nog simpel en eenvoudig willen houden.

Jan Douwe Kroeske: ‘Het zou mij niets verbazen als ze in no time groot zijn in eigen land. En dat het aan onze neus voorbij gaat omdat het zo Amerikaans is.’

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BRUCE SUDANO en gitarist Randy Ray Mischel (USA) zijn het voorprogramma voor HOLLIS BROWN. Bruce Sudano (1948) is een Amerikaanse singer- songwriter, platenproducer en arrangeur. Hij is geboren in Brooklyn, New York en heeft een schat aan ervaring die hij heeft opgedaan in een zeer actief artiestenleven over heel Amerika. Hij schreef nummers voor een aantal van de beroemdste muzikanten in de wereld zoals Michael Jackson, Dolly Parton en zijn latere vrouw en Grammy Award winnaar Donna Summer. Bruce Sudano is eigenaar van het Indie Record Label ‘Purple Heart Recording Company’.

 

 

 

Signups closed for this Evenement