HOLLIS BROWN - WAS HERE....

Hollis Brown stond wo 19 oktober bij Roots on the Road in VanSlag; Vier jonge gasten die spelen met de gretigheid van Deer Tick en Israel Nash Gripka. Het was de tweede keer dat de fantastische gitaarband, vernoemd naar de song van Bob Dylan, The Ballad Of Hollis Brown, Borger aandeed. (lees verder)

De iele, uit de tenen geperste zangstem van Mike Montali en de heerlijke gitaarsolo’s en pakkende riffs van Jonathan Borilla zijn het kenmerk van de band. De beide frontmannen schrijven ook het overgrote deel van de songs. De overige namen van de bandleden mogen niet onvermeld blijven: bassist Scott Thompson, drummer Andrew Zehnal en Adam Bock, keys. Hollis Brown maakt ultieme luistermuziek in een perfecte mix van rootsrock en countryachtige blues doordrenkt met soul. Als het aan ons ligt en ook aan hun zelf (dat weten we!), komen ze zeker terug.

John Wayne is een nummer op het laatste Hollis Brown album 3 Shots; Het western gehalte erin is overduidelijk aanwezig. Het onderstreept het gemis aan een held welke de Amerikaanse strijders nodig hebben met hun gevecht tegen de Taliban, Al-Quaida en IS. Het is rustig opgebouwd en met felle riffs beëindigd.

We've lost our leading man

Thousands dead in the hills of Pakistan

Contrary to what you've been told

It's oil bought and sold

John Wayne you're forever gone

Good old Duke

I've been waiting all my life to see you again

Read more: Hollis Brown - John Wayne Lyrics |