JEFF TALMADGE (USA) Impressies in RTV Drenthe's PODIUM @ 't Keerpunt. Concert vanaf 17:00

Datum en Tijdstip: 
4 september 2011 - 15:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

Jeff Talmadge is een bedachtzame singer- songwriter die ijzersterke liedjes maakt over de mensen die hij tegenkomt. Dakloze mannen, straatmuzikanten, Barflies, ex-geliefden, nieuwe geliefden, gescheiden paren en terugkerende soldaten. Songs met stevige ritmes, pakkende melodieën en volle zang die weigeren te zorgen voor een gemakkelijk antwoord of troostende bromide. Jeff speelt vinger-picking gitaar in de trant van Mississippi John Hurt en Merle Travis. Hij is geboren in Uvalde Texas en groeide op in een milieu van onderwijzers. Hij volgde het gymnasium op de kustvlakte van Texas en studeerde af aan Big Spring High School in het westen van Texas en werd advocaat. Maar soms moet je kiezen voor een carrière of kiest een carrière jou. Hij besloot in 2003 te stoppen met zijn advocatuur en verhuisde naar Atlanta, Georgia om te gaan leven als rondreizende singer- songwriter.

Muziek is zijn leven. In eerste instantie werd hij beïnvloedt door zijn oudere broer, die op een Gibson B-25 gitaar speelde en luisterde naar Bob Dylan. Het waren de mede-Texanen Townes Van Zandt, Guy Clark en Jerry Jeff Walker die hem het meest inspireerden. Instinctief gaat Jeff achter het gevoel aan welke zijn hart bepaalt.

Zijn laatste CD ‘Kind of Everything’ staat wederom bol van de verhalen uit zijn persoonlijke leven en dan vooral de keuzes die buiten het rationele liggen. De opener van deze plaat ‘If it wasn’t for the wind’ is van David Olney, terwijl de overige composities van Jeff zelf zijn. De collega musici die hem omringen zijn het noemen waard; Thomm Jutz, Jaime Michaels, Fats Kaplin en Ray Bonneville.

Jeff Talmadge komt sinds 2003 naar Nederland en binnenkort dus opnieuw. We kijken uit naar zijn optreden in ’t Keerpunt in Spijkerboor.

Discografie:

Kind of Everything (2011)

Live in Norderstedt (limited release) (2008)

At Last That Much Is True (2007)

Gravity, Grace And The Moon (2007)

Blissville (2006) 

Bad Tattoo CD (2001)

Spinning Of the World CD (2000)

Secret Anniversaries CD (1999)

Signups closed for this Evenement