KELLY JOE PHELPS (USA) GEANNULEERD!

Datum en Tijdstip: 
2 mei 2014 - 21:00
Lokatie: 
Cultuurpodium VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Kelly Joe Phelps heeft al zijn tours afgezegd. Hij verkeerd op dit moment in een ernstige psychische dip. We zijn niet boos maar wel gefrustreerd dat zijn concert bij ROTR @ VANSLAG niet door kan gaan. Maar vooral zijn we verdrietig over datgene waar Kelly Joe op dit moment doorheen moet gaan. We hopen dat we de magie van een live optreden van deze grote artiest en mens niet voor altijd moeten missen. Mede namens onze bezoekers willen we Kelly Joe Phelps hierbij een spoedig herstel wensen.   

21 september 2012 stond Kelly Joe op het Roots on the Road-podium. Fullhouse met een publiek dat uit zijn dak ging, hij na afloop een staande ovatie. 

En dit schreven we bij het promoten van zijn optreden:

Kelly Joe Phelps (5 oktober 1959) is een Amerikaanse muzikant en songwriter. Zijn muziek bestaat uit een mix van delta blues en jazz. Hij groeide op in Summer, Washington, USA, waar hij country- en folksongs van zijn vader leerde. Ook bracht deze hem het drummen en piano spelen bij. Nadat hij op zijn twaalfde gitaar leerde spelen, richtte Phelps zich op de Free Jazz en nam lessen bij muzikanten als Omette Coleman, Miles Davis en John Coltrane. Volgens eigen zeggen maakte hij zijn draai naar de blues toen hij naar Fred McDowell en Robert Pete Williams ging luisteren. Geïnspireerd door de geboorte van zijn dochter Rachel in 1990, begon Phelps met het schrijven van liedjes. In 1995 kwam zijn debuutalbum ‘Lead Me On’ uit, met eigen nummers en traditionals. Zijn tweede album, het evangelisch beïnvloede ‘Roll Away the Stone’ volgde in 1997. In 1999 was er zijn derde album ‘Shine Eyed Mister Zen’. Zijn vierde plaat ‘Sky Like a Broken Clock’ verscheen in 2001, deze keer gemaakt in gezelschap van een bassist en een drummer. ‘Beggar’s Oil’ EP, kwam uit in 2002. Met 'Slingshot Professionals', released in 2003, werd een rijker geluid bereikt, door het toevoegen van een brede verzameling muzikanten op gitaar, bas, drums, mandoline, viool, en accordeon. In 2005 bracht Kelly Joe Phelps een live album uit ‘Tap the Red Cane Whirlwind’. Deze werd werd een jaar later opgevolgd door het studioalbum ‘Tunesmith Retrofit'. In 2009 maakte hij een album met instrumentale nummers met de titel ‘West-Bell‘. Na de release van die cd, begon hij met het opnemen en toeren met de Amerikaanse singer-songwriter Corinne West (2010, ROTR Festival). Komende maand augustus komt zijn nieuwe album ‘Brother Sinner and the Whale’ uit. Om verwarring te voorkomen heeft Kelly Joe Phelps zelf op zijn website gezet wat we kunnen verwachten van de plaat: Ditmaal komt er veel licht door de ramen, en de deur staat wagenwijd open. Het album bevat twaalf liedjes, waarvan de helft op een National slide guitar wordt gespeeld, en de andere helft op een Martin D-35 (het zwarte Johnny Cash-model). Tien liedjes zijn gezongen, twee zijn instrumentaal. Wij kijken er naar uit! Kelly Joe Phelps is al bijna 20 jaar actief in de Amerikaanse jazz en blues scene en heeft in totaliteit 10 albums op zijn naam staan. Hij is in aantocht en deze keer hoeven we hem niet te delen met een andere muzikant! We hebben hem helemaal alleen, voor onszelf. Wat een eer en wat een feest ...!

Dagblad van het Noorden, september 2012