KIMMIE RHODES (USA), Star Of Texas, CD Release 'Dream Of Flying' in 't Keerpunt...

Kimmie Rhodes, de uit Texas afkomstige zangeres en (co)-schrijfster van talloze hits, staat ter ondersteuning van haar nieuwe cd ‘Dreams Of Flying’ op woensdag 6 april in ’t Keerpunt. De geboren Texaanse groeide op in Lubbeck en begon haar zangcarrière als zesjarige in het gospeltrio van de familie. Nu is ze een countryzangeres van hoog niveau en werkt ze samen met grootheden als Willie Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson.

Haar nummers werden meervoudig gecoverd, o.a. door Joe Ely, Trisha Yearwood, Wynonna Judd, John Farnham, Waylon Jennings en Amy Grant. Ze zingt als een engel, met mooie songs en een  voortreffelijke stemgeluid. Zij is, samen met haar echtgenoot Joe Gracey verweven met de country scene van Austin. Wanneer ze niet met andere grootheden optreedt, speelt ze in een band met haar man en zoon, maar ook in ander bezettingen. Kimmie Rhodes is al jaren lang bevriend met Emmylou Harris met wie ze samen samen meerdere liedjes schreef en ook opnam. In 2008 stond ze in de Oosterpoort in Groningen in het voorprogramma van Emmylou Harris waar ze diepe indruk op ons maakte.

Emmylou Harris: "Kimmie has the voice of a beautiful child coming from an old soul. She touches us where the better angels of our nature dwell, and I believe we need that now more than ever. If you haven't before, do yourself a favor and bring her into your listening life.’