LARKIN POE (USA)

Datum en Tijdstip: 
2 april 2015 - 20:30
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

LARKIN POE is een uit Georgia, USA afkomstige band rond de soul singin’ swampadelic songwriting sisters Rebecca en Megan Lovell, die eerder opvielen als 2/3 deel van The Lovell Sisters, die voornamelijk in bluegrass grossierden. Larkin Poe is echter een stuk breder dan dat: rootsrock, folkrocksoul, bluegrasspop, hoe geef je dat beestje een naam? In 2011 koos Elvis Costello Larkin Poe hoogstpersoonlijk uit als support act en als zodanig traden ze een aantal keren in Nederland op, maar: enkel als voorprogramma, niet op eigen kracht. Naast frontdames Rebecca en Megan Lovell (respectievelijk mandoline/gitaar/viool/leadzang en lapsteel/keyboards/zang) komt mee Marlon Patton (drums).

  ..

Recensie Real Roots Cafe - Larkin Poe, Kin - Fred Schmale / 18 oktober 2014

Larkin Poe (de naam is van een voorvader van de dames Lovell, ook Edgar Allan Poe hoort bij de familie, een neef van Larkin) is de groep van de twee jongste zusjes Lovell, Rebecca (mandoline, viool, piano en gitaar) en Megan (dobro en lapsteel), opgericht na het vertrek van de oudste zus, Jessica, uit de succesvolle formatie ‘The Lovell Sisters’. De dames opereren vanuit Atlanta, Georgia. In 2011 verschenen vier EP’s met de seizoenen als thema. Steeds ongeveer een 25 minuten tot een half uur muziek, met de country/folk van The Lovell Sisters als een soort vertrekpunt. Met hun eerste volledige CD, ‘Kin’ is de folk en country totaal verdwenen en horen we alleen nog stevig aangezette rock. Wel weer experimenteel en wel met de mooie samenzang van de zusjes. Maar stevig. Zelf stellen de dames dat ze vanuit hun basis in folk, bluegrass en blues al zoekend en experimenterend terecht zijn gekomen bij hun optimale sound. We kunnen rocken als kerels, dus waarom zouden we dat niet doen. Pas aan het eind van de CD komt een gevoelige ballade voorbij, het door Rebecca gezongen ‘Overachiever’, met alleen pianobegeleiding.

De nieuweling zal de hardcore fans van het eerste uur wellicht afschrikken, maar doorluisteren geeft toch een prettige luisterervaring. De dames zijn erg muzikaal en kunnen rocken als weinig anderen. (RH Music)

 

Signups closed for this Evenement