LUKE WINSLOW KING & BAND (New Orleans USA) Louisiana swing, Delta blues en Nawlins jive

Luke Winslow King is niet het type muzikant die draalt of stil staat. De titel van zijn nieuwe plaat ‘I’m Glad Trouble Don’t Last Always’ is duidelijk. Een hoop ellende maar je zet er wel een punt achter. De breuk met zijn (muzikale) partner Esther Rose laat zijn creatieve geest hard werken: Hij is als herboren uit de puinhoop te voorschijn gekomen.

In de span van negen songs doopt de rasartiest je in het levensbloed van de rustieke Americana, Mississippi Blues, New Orleans Jive en Memphis R&B. Met doemdenken zou Winslow-King zich in tijden van emotionele reuring veel te gemakkelijk gewonnen geven.’I’m Glad Trouble Don’t Last Always’ is daarom een verrassend hoopgevende plaat geworden, waarbij het licht aan het eind van de tunnel volop schijnt.

Voor Luke Winslow King is het nooit te veel, hij blijft vakkundig de meest hartverwarmende, opwindende en recht voor je raap optredens geven, met af en toe een pareltje uit de ouwe doos om het interessant te houden. Je kunt stellen dat de problemen vanzelf overwaaien zo gouw je Luke Winslow-King in huis hebt.