LUKE WINSLOW KING & BAND (New Orleans USA) - Recensie.

Luke Winslow-King – I'm Glad Trouble Don't Last Always

Luke Winslow-King met band, dinsdag14 februari bij Roots on the Road in VanSlag.

Richard Wagenaar schrijft in zijn laatste Next Gig: 'Het is een bekend feit. Een flink bak ellende op je pokkel levert artistiek bij sommige mensen geweldige resultaten op. 

Luke Winslow-King zag zijn persoonlijke en muzikale relatie op de klippen lopen, zag de bajes van binnen en kwam naar buiten als een gelouterd mens. 'I'm Glad Trouble Don't Last Always' heet zijn nieuwe album, het is een meesterwerkje, een break-up album, waarin hij zijn frustraties en verdriet van zich af zingt en muzikaal nieuwe wegen in slaat. Zijn geluid is veel meer bluesy geworden. Waar in het verleden het akoestische de bovenhand had, zijn het nu de electrische gitaren waarmee Winslow-King zijn publiek bestookt. Het heeft geresulteerd in een prachtige plaat. Liedjes schrijven kon de man al en zingen ook, maar op deze plaat is het liefdesverdriet voelbaar. Het druipt tussen de noten door in nummers als 'Change Your Mind' en 'Esther Please' en in de smeekbede 'Act like You love Me'. In het verleden zat Winslow-King in de bak retrosongs met bijvoorbeeld zijn eveneens erg sterke album 'Everlasting Arms'.

Hoewel hij nu een modern geluid heeft put hij nog steeds uit oude soul en blues als inspiratie en combineert dat met vleugjes rock, country, folk en smart. Het resultaat is prachtig met het erg sterke openingsnummer 'On My Way' en het afsluitende 'No More Crying Today'. Als een phoenix is Luke Winslow-King herrezen uit zijn puinhopen, new and improved. Oftewel Luke Winslow-King 2.0.

Dinsdag 14 februari in levende lijve in VanSlag!