LYNN MILES (CAN)

Datum en Tijdstip: 
28 oktober 2011 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Lynn Miles is een sociaal bewogen singer- songwriter. Ze is geboren in Ottawa, Canada en verhuisde meerdere malen, naar o.a. Los Angeles, Nashville en Austin Texas. Ze schrijft en zingt gevoelige en eerlijke liedjes over liefde en over kwetsbaarheid die herkend en erkend mag worden. Ze is een muzikant met ziel in de zeldzaamste zin van het woord, een onmiskenbaar talent met oog voor subtiliteit en liefde. De schoonheid in haar stem is de ervaring en die is echt. Zij verheft songwriting tot de rijkste diepte van emotie. 

 

Lynn Miles is behoorlijk populair in de folk- en countrywereld sinds ze in 2003 doorbrak met haar cd ‘Unravel’ . Voor deze cd kreeg ze een Juno Award voor het beste roots en traditional (solo) album. Voor de opvolger ‘Love Sweet Love’  kreeg ze in 2005 de Canadian folk award. Haar kwaliteiten zijn dus evident en worden door kenners gewaardeerd. 

De laatste cd van Lynn. de dubbelaar ‘Black Flowers’ volume 1 and 2 kwam vorig jaar uit. Wederom een juweeltje dat duidelijk laat horen wat zij solo kan. En dat is heel veel: ze maakt prachtige liedjes, heeft een mooie volwassen stem en speelt voortreffelijk gitaar. Het is een topper in het singer- songwriter genre.

Lynn Miles stond hoog op ons verlanglijstje, diverse keren lukte het net niet haar naar het ROTR podium te halen. Vrijdag 28 oktober staat ze er! We zien uit naar een mooi sociaal mens en een puik concert. Tot dan!

Signups closed for this Evenement