Michael Weston King, protestzanger in Spijkerboor...

Waarom is Michael Weston King niet bekender; Dat heeft ons wederom verbaasd. Het was gisteravond een kleine groep bezoekers die ademloos naar zijn indringende protestsongs zat te luisteren. Liedjes die ergens over gaan en waarin hij zich vooral toont als een warm pleitbezorger van de vrede.  ‘I Didn't Raise My Boy To Be A Soldier’  was één van de nummers die Michael Weston King met hart en ziel vertolkte,

 

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

waarbij niet alleen zijn indringende voordracht, maar ook de sobere instrumentatie opviel. En af en toe ging de pedal steel  los, wat in combinatie met zijn gepassioneerde zang  een maximaal effect sorteerde.  Wat een stem heeft die man! De naam Michael Weston King had niet bij iedereen direct belletjes doen rinkelen. Voor de aanwezigen waren het alarmbellen. 

I Didn't Raise My Boy To Be A Soldier’  is een Amerikaans anti-oorlognummeruit de vredesbeweging en dateert uit de Eerste Wereldoorlog. Tekstschrijver Alfred Bryan schreef het origineel, samen met componist Al Piantadosi. De versie van Weston King is prachtig, de tekst blijft krachtig:

There’d be no war today,

If mothers all would say,

I didn’t raise my boy to be a soldier.