Muziek vierdaagse VANSLAG: 16 t/m 19 mei

Datum en Tijdstip: 
16 mei 2013 - 20:30
Lokatie: 
Cultuurpodium VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Donderdag 16 mei 20:30 Julie Doiron Trio (CAN) (Indie Label) deur open 19:30. Julie Doiron Trio bijt de spits af in de eerste muziekvierdaagse. Doiron is afkomstig uit New Brunswick en van origine singer– songwriter. Ze zingt haar liedjes zowel in de engelse als in de franse taal en begeleid zichzelf op elektrische gitaar. Daarnaast speelt ze bas. Ze is een pittige en bezige dame die vanaf haar achttiende in diverse bands zat, meerdere samenwerkingen had en in veel projecten meewerkte. Naast haar muzikale carrière is ze een fervent fotograaf en uitgever van het fotoboek ’The Longest Winter’ met teksten van schrijver Ian Roy uit Ottawa. Met haar ex-man, schilder Jon Claytor, doet ze veel aan promotiefoto's en artwork. 

Vrijdag 17 mei 21:00 Antje Duvekot (USA) singer- songwriter, is een bijzondere singer- songwriter en gitarist uit Somerville, Massachusetts. Ze brengt mooi autobiografisch afgeronde, korte liedjes die allemaal van een stemmig geluid zijn voorzien, waarmee ze een geheel eigen stijl ontwikkelde. Qua klankkleur is ze goed vergelijkbaar met Krista Detor, Patti Griffin en de Indigo Girls. Folk met stevige ankers in de country en de rootsrock. In Amerika is ze niet voor niets zeer geliefd. In het Internationale folkcircuit is zij inmiddels een gevestigde naam, met diverse awards in de kast.  

Zaterdag 18 mei 21:00 Amanda Rheaume & Band (CAN). De uit Ottowa afkomstige singer/songwriter Amanda Rheaume begon op haar vijftiende liedjes te schrijven. Een jaar later werd ze uitgenodigd om samen met de Indigo Girls een optreden te geven. Dit was het moment waarop ze besmet raakte met het muziekvirus. Met de release van haar nieuwe album ‘Light Of Another Day’, krijgen we de kans om te ontdekken dat Amanda Rheame een sympathieke zangeres is, die met haar stem, geluid en performens de persoonlijkheid heeft van een ster. 

 

Zondag 19 mei 15:00 Marlon Penn Songwriter, componist en multi-instrumentalist, bracht in 2010 het album ‘Independece?’ uit, waarvoor hijzelf alles inzong en onder andere gitaar harp en piano speelde. Deze CD vol vervreemdende nummers werd op verschillende blogs “the next big indie thing” genoemd. Van grootse songs tot kleine lieve liedjes, Marlon Penn weet het publiek zonder aarzeling te overtuigen. Hij doet wat hij wil en dat wat hij doet is muzikaal ontzettend compleet. 

Signups closed for this Evenement