Popcafe Borger - jong talent

Pop (muziek) Cultuur in Drenthe. Vandaag (31-1) in Dagblad v.h. Noorden op de Cultuurpagina. 'Wie in Drenthe woont en serieus met popmuziek bezig wil zijn, moet meer meters maken dan wie buiten de provincie woont'. 'Kunst en Cultuur Drenthe wil graag dat talenten een kans krijgen om interdisciplinair samen te werken, dat ze mensen ontmoeten waar ze iets van kunnen leren'. 

Structurele subsidie is ons inziens geen oplossing, maakt lui en niet creatief, wij zien het meer in het functioneren van de Muziek coöperatie in Meppel. Ondersteuning en niet alleen financieel maar ook moreel is hard nodig. 

Oog hebben voor wat je hebt. De schouwburgen in Hoogeveen en Emmen willen hun theaterzalen inzetten voor popconcerten met 800-1000 bezoekers. Tussen Vera en Hedon... In de uitgereikte piramide talentontwikkeling popmuziek Drenthe worden het Podium Hoogeveen en The Bake Shop in Emmen specifiek genoemd en daarnaast in een verzameling Podium circuit Drenthe, 50 podia waaronder Amer en Vanslag. Nogmaals heb oog voor wat je hebt! Wees trots op wat er aan moois staat boven Zwolle. 

Roots on the Road wil met haar activiteiten de muziekcultuur in Drenthe verrijken. Zij programmeert in Vanslag voornamelijk Noord Amerikaanse muzikanten en wordt daarbij ondersteund door Fonds Podiumkunsten. Mission statement: Roots on the Road haalt bijzondere artiesten en bijzondere muziek naar de regio. Americana en rootsmuziek door muzikanten die normaal in de grotere zalen en in de grotere steden staan. Roots on the Road geeft lokale bewoners directe toegang tot hoogwaardige, toegankelijke muzieksoorten welke de roots vormen in de populaire muziek. Voor de lokale opkomende muzikanten vormt zij met haar muzikanten een belangrijke inspiratiebron…