RALPH DE JONGH & NEW CRAZY HEARTS (7 mans formatie) release CD 'Sun coming up'

Datum en Tijdstip: 
21 maart 2015 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger
Organisator: 
VANSLAG

CD Release 'Sun coming up'      

RALPH  facebook 16 maart: Wij zijn er klaar voor en verwachten jullie! Het beloofd een mooie drukke speciale release-week te worden in Stadscafe Vancouver, The North Sea Jazz Club, Club Dauphine, VANSLAG en Kerk Oude Pekela. Donderdag 19 en zaterdag 21 maart presenteren we mijn nieuwe plaat Sun Coming Up met een speciale 7-mans/vrouwsformatie. Gitaar: Maarten Ouweneel Drums: Arie Verhaar Sax/percussie/vocals: Arend Bouwmeester Vocals: Moon Anderson Bas/vocals: Nico Heilijgers Vocals: Lovely Uhlenbeek Vocals/guitars: Ralph de Jongh 

 

 

Maxazine.nl  KLIKKEN RECENSIE: Als ze van andere muziek houden vind ik ook prima!

Ralph de Jongh: "Als ik in de muziek zit, ben ik als een vis in het water". Gemaakt op woensdag 23 juli 2014 16:02. Geschreven door West-Point 

Ralph de Jongh is mirakels terug FOTO Peter UytdehageEind 2012 zit de carriere van de in Roosendaal geboren en in Nispen getogen singer- songwriter Ralph de Jongh in een stroomversnelling. Zowel solo als met zijn band Crazy Hearts. En dan is het ineens goed mis. Ralph is fysiek gesloopt. Een opeenhoping van zaken is daar de oorzaak van. Een echtscheiding, de lange dagen die hij maakt, de worsteling met zijn imago, de vraag wat voor muzikant hij eigenlijk wilde zijn. Tijdens zijn ziekteperiode maakte hij de CD 'Ill'. Op de binnenhoes van de CD schrijft Ralph: 'Opgepast! Je koopt het album van een ziek man!' Op dit uiterste persoonlijke, zeer intieme album, legt Ralph zijn anderhalf jaar durende lijdensweg vast.

Ralph: "Ik treed weer volop op. Mijn agenda stroomt over met optredens. Het is heerlijk om weer zelf te kunnen sturen. Zaken zelf te regelen. Zelf beslissen wanneer ik een cd uitbreng. Dat is een tijd anders geweest toen alles via mijn management liep. Zelf doen is veel leuker!"

Casettebandjes. In de loop van de jaren heeft Ralph veel muziek uitgebracht. "Vroeger nam ik thuis op cassettebandjes al heel veel nummers op. De nummers die bleven hangen koos ik uit, daar maakte ik een cd van. Ik voel me thuis in de muziek. Als ik in de muziek zit dan ben ik als een vis in het water. Ik ben er echt altijd mee bezig".

Schilderen. Ralph schildert ook. Expressief werk dat doet denken aan het werk van Kees van Bohemen. "Daar ben ik als kind mee begonnen. Meteen al met Oostindische inkt. Mijn eerste rietpen maakte ik van riet dat ik tussen Roosendaal en Nispen heb geplukt. Ik was gefascineerd door schilders als Picasso en Rembrandt. Hoe die met één streek, in één lijn een tekening maken. Het maken van een liedje is te vergelijken met schilderen. Je begint ook met een leeg doek. Mijn gitaar geeft de sfeer, de kleur. Als er voldoende energie van binnenuit komt kan ik in één adem van 3 1/2 minuut een liedje maken dat ik nooit meer hoef te veranderen.

Op mijn cd's staan altijd wel nummers die in de studio plotseling opkwamen en die in één take zijn opgenomen. Dat spontane zat er bij mij als kind al in. Op school sprong ik als klein manneke minstens 1 keer per jaar op tafel. Dan zong ik een ter plekke verzonnen lied". Wat kan het publiek van je verwachten tijdens het Blommenkindersfestival? "Daar ziet men straks geen betere, maar een mirakels goede Ralph de Jongh!" Ralph is terug en daar kan iedereen van genieten! 

Signups closed for this Evenement