C. GIBBS BAND (USA), BLUES LEE BAND (BE), WOODY & PAUL BAND @ 't Keerpunt 9656 PE Spijkerboor

Datum en Tijdstip: 
28 mei 2011 - 20:00
Lokatie: 
't Keerpunt Oostermoer 1 9656 PE Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

*Festival Wildernis Songs info www.wildernissongs.nl

WOODY & PAUL BAND

C. GIBBS BAND (USA)

BLUES LEE BAND (BE)

BLUES LEE BAND (BE) is al jaren een vaste waarde in de eredivisie van de Belgische rootsmuziek en speelde al op heel wat vooraanstaande Europese festivals. Een op en top live band die in de traditie van frivole fifties een wervelende act brengt met enkel eigen materiaal van hun vier cd’s: spitse lyrics, storytelling, harmony vocals, dansbare grooves, swinging instrumentals: genuine feel good Music. De band begon als een groep vrienden en dat is nog steeds te horen op het podium: een hecht groepsgeluid met lots of positive vibes: swing, jump, R&B, boogie, rock & roll, doowap, soul, …Blues Lee Band neemt je mee op een trip door het uitgestrekte Amerikaanse rootslandschap. Humor is een belangrijk kenmerk van de band, maar er wordt ook degelijk serieus gemusiceerd. Blues Lee staat met één been stevig in het deltaslijk van de Mississippi en met het andere been te shaken op een hete dansvloer.

De pers schreef: 'BLUES LEE BAND de beste bluesact van België"; "Er wordt op een heel hoog niveau gemusiceerd en dat alles in de vorm van een razend interessante show waarbij je je geen moment verveelt" ; "Blues Lee heeft alles in huis: ijzersterke songs, prima muzikanten, een fantastische frontman en uitstekende backing vocals"; "Blues Lee, een band met Klasse"; "Blues Lee, they make you feel good."

C. GIBBS BAND (USA) Charles Gibbs (Brooklyn) begon zijn carrière op zijn 20ste als gitarist in verschillende bands. Als je ouder wordt, verandert je muzieksmaak zegt men wel eens. C. Gibbs is hier een perfect voorbeeld van. Hij begon in the New wave-band Modern English, en via industriele pioniers Foetus ging hij naar zijn eigen rocktrio The Morning Glories. Nu heeft hij zijn weg gevonden in folk en country. Recent kwam zijn 6e album 'Medicine Bag' uit waarin zijn lange muzikale geschiedenis goed te horen is. Dit countrybroertje van Tom Waits maakt sfeervolle muziek die dwaalt tussen country, folk, rock en ballads met een Beatles-smaakje. Heerlijke diepzinnige liedjes die gevoelige snaren raken, maar je ook flink tegen de haren in kunnen strijken.

WOODY & PAUL BAND hebben in de verte wel wat weg van de vroege Sixteen Horsepower, je waant je diep in de krochten van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, op plekken waar de tijd stil heeft gestaan en de mensen leven in afgesloten gemeenschappen. Toch hebben we het hier over de oer- Hollandse Woody & Paul Band uit Eindhoven. De muziek is een soort kruisbestuiving van americana, roots, alt country, folk en blues. De banjo is prominent aanwezig en dat geeft de muziek een behoorlijke authentieke lading mee. De sound van Alan Lomax wordt gecombineerd met rock 'n' roll en krakende blues zonder ook maar een minuut het liedje uit het oog te verliezen. Woody & Paul blijven in angstaanjagend tempo ijzersterke songs de eeuwigheid in slingeren. Met messcherpe samenzang, nucleair gitaarwerk, halsbrekende beats en gonzende riffs, dwingen de heren blues en folk het bed te delen met garage.

De quotes:

– Live XS : Woody & Paul Band mengt op verfrissende wijze een lekkere rock & roll-attitude met oeroude Americana. Aanrader!

– Het Parool : Ongepolijste country- volks- en bluesliedjes met een psychedelische draai en een sfeer die afwisselend aan duistere jukejoints in de Mississippidelta en de fieldrecordings van Alan Lomax doen denken.

– OOR: De stemming is vaak psychedelisch en als we niet beter zouden weten, kan het vermoeden ontstaan dat ze hebben lopen neuzen in de outtakes van de folk grootheden uit Californië.'

– Fret Magazine: De in sixtiessound gedrenkte pre-war blues en country op Woody & Paul’s debuut-cd Home is om je vingers bij af te likken.

Bandleden:

Woody Veneman / zang, gitaar, mondharp, mandoline

Paul van Hulten / zang, gitaar, banjo

Joshua van Iersel / drums, percussie

Ernst-Jan van Doorn/ bass, percussie

Discografie:

2007 Home (Tear It Up Records)

2007 Sons of Bitches (Munich Records)

2007 Work and Sing (Munich Records)

2009 Rum On Board (Munich Records)

2011 Heroes And Zeros (Cool Buzz Records) 

Signups closed for this Evenement