Roots on the Road - Daniel Norgren, wat we er van vonden......

Daniel Norgren, 2-2-2020, in de Kleine Zaal van Oosterpoort. Waar andere (grotere) zalen snel uitverkocht zijn met dit genre artiesten lijkt het in Groningen toch wat moeilijker. Het was lekker vol, dat wel, maar gezellig was wat anders.

    

Als een vriendengroep besluit een concert (van een idool?) te bezoeken wordt het bier zuipen, ouwehoeren en kwekken En proberen de band daarin mee te nemen door het aanbieden van volle bladen bier. 

Buitenlandse artiesten zijn te bescheiden dit af te slaan. In Leeuwarden bij Asterix vroeg Norgren het publiek tot drie keer toe om aandacht. Gisteravond liet hij dat, ondanks, achterwege. Hij zette zichzelf en daarmee ook het publiek in het donker. Dan is er in ieder geval geen contact. Wat natuurlijk fnuikend is voor een mooi intens concert. Daniel Norgren lijkt ondertussen wat zoekende, zijn geluid klinkt meer zoetgevooisd, vooral in de nieuwe nummers. Terwijl hij toch een prachtige rauwe en wat hogere stem heeft. Wij kwamen er af en toe niet goed mee uit. De gitarist naast Daniel Norgren zou beter kunnen. Daniel Norgren blijft voor ons een grote favoriet, een geweldige singer- songwriter. We horen hem het liefst solo of in een hele kleine setting. En natuurlijk zonder publiek wat de show in de show wil zijn...

Recensie The Next Gig