Roots on the Road - Into The Great Wide Open 2019

Festival Into The Great Wide Open heeft welhaast een abonnement op Daniel Norgren.

In mei 2013 had Roots on the Road hem zelf op het podium en in datzelfde (na)jaar zagen we hem op de Tokkelbaan van het Vlielands festival. In 2016 deed hij Fortweg en dit jaar heeft hij mainstage Voetbalveld bereikt.

Daniel Norgren was en is nog steeds een uniek karakter in de alternatieve muziekscène. In feite is de Zweed een one-man garagerock band: ruig en soulful met invloeden die herleid kunnen worden tot de vooroorlogse blues en gospel, vroege garagerock en jazz. 

Maar, hoe Amerikaans Norgrens muziek soms ook klinkt, er schemert altijd wel ergens een beetje Scandinavische melancholie doorheen. Met ‘broer’ en bassist Anders Grahn als vaste waarde naast zich was er dit keer aanvulling van een voor ons stel onbekende Vikingen. Maar ook als band beweegt Daniel Norgen zich moeiteloos tussen genres en stemmingen en is hij tegelijk een bezienswaardigheid. Into The Great Wide Open, daar komt Daniel Norgren zo’n beetje vandaan, al ligt de zee hem ook wel zo te voelen. Op een 19e-eeuwse boerderij in het bos, dagdroomt Norgren over Amerika zoals dat al lang niet meer bestaat. Gelukkig liggen die lange snelwegen er nog wel, want dit is muziek voor eeuwige autoritten. Of boottochten, voor ons.