Roots on the Road - ONDERWEG.....

Great Lake Swimmers, willen we jullie niet onthouden, gehoord en gezien in Vera Groningen. Het is de schitterende muziek en de dromerige stem van Tony Dekker die je in vervoering brengt en die je werkelijk kippenvel bezorgt, tot op het bot.

Intens en puur en het komt regelrecht je hart binnen. De Canadese band (Toronto-based) bestaat dit jaar vijftien jaar en ze vieren dit met hun nieuwe album ‘The Waves, The Wake’. 

Singer-songwriter en frontman Tony Dekker moet gedacht hebben, bij dit jubileum hoort een ander, nieuw geluid. Meer experimenteel met ruimte voor diverse instrumenten tot aan een strijkerssectie. Jammer dat je dat niet allemaal mee kunt nemen op het podium en al helemaal niet op tour. Het geluid van de band is melancholischer dan voorheen maar nog altijd sferisch, soms zelfs feeëriek, het is heel filmisch. Het is bijna onaardse Indie en Folk.

Fijn ook weer eens in Vera, de poptempel van Groningen, te zijn. Te lang geleden; Onze sabbatical geeft ruimte. Vera was dicht over de zomer maar de crew heeft niet stil gezeten. Er is behoorlijk geklust aan ‘achterstallig’ onderhoud. Ook het geluid, zeker voor het podium lijkt nu een stuk beter. Mooi ook om ‘Godfather’ en programmeur Peter Weening naast je te zien genieten van zijn 'brouwsel'. Ooit bouwde hij Vera om van de oude bestaande blues- en jazztraditie naar de inzet van voornamelijk Engelse (new wave) bands. Mooie namen als Nirvana en Pearl Jam werden binnen gesleept.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=80&v=BpxbCwAdtxs&fbclid=IwAR3HBygIhHec-m1fdTyUY3L6Vfa8idWtBJTYE_8-fT6wr2b45DTCVHESbKs