Roots on the Road - ONDERWEG.....

Eurosonic/Noorderslag 2019 - Dag 1, woensdag, onze highlights.

 1) Kawala uit Londen. Prachtige samenzang en een mooie band. We verwachten een duo en kregen een kwintet. In de Martini kerk die schitterend is ingericht. Hulde ESNS!!

   Luisteren

2) Molly. All the way from Innsbruck. Shoegaze duo uit de Alpen. Goed uitgevoerd subgenre uit de Indierock. Beheerst op een goede manier de effectpedalen. Het geluid in Vera was niet echt goed, maar dat lag niet aan de band!

3) Hania Rani, Pools pianist in de der Aa kerk. Componist en zangeres, opererend vanuit Warschau en Berlijn. Won al meerdere prijzen. Werkt aan projecten die tot doel hebben om de grenzen tussen stijlen en genres te overbruggen. Voor ons de ster van de avond!! Willen we zeker terug zien.

4) Anna Leone in de Lutherse kerk. Zweedse storyteller pur sang. Mooie vrouw, die zich zelf bloot geeft met af en toe aangrijpende songteksten en haar pure fingerpicking gitaarspel.

5) O Gajo uit Portugal In Grand Theater. Indrukwekkend gitaarspel op een Viola Campanica. Folk country aandoend waarbij de fado nooit ver weg lijkt.