Roots on the Road - ONDERWEG.....

LOW / w Hilary Woods @ Vera Groningen (4-2-'19).

 

LOW. Dat was wel heel goed! Wat een heerlijke wanorde was dit!  Kijk/luister LOW voor een volledig concert met nummers van hun nieuwe album 'Double Negative' in het Fitzgerald Theatre in Saint Paul, Minnesota.   Luisteren

Gisteravond 4 feb in een duister Vera prachtig weerzien met twee geweldige muzikale acts. HILARY WOODS, als support voor het Amerikaanse LOW. De dromerige muziek van Hilary Woods is wonderschoon en bijna niet te weerstaan. Beeldende soundscapes die vooral bestaan uit piano en synths en de licht onderkoelde zang wat associaties oproept met Agnes Obel en Enya en af en toe doet denken aan de folk van Julia Holter. 

We zagen Hilary Woods onlangs met Eurosonic in de der Aa Kerk en daar leent de open ruimte zich nog net iets beter voor de bijzondere ritmes die de muziek van Hilary Woods iets magisch geeft. Ooit speelde zij in de Ierse postpunk band JJ72 die met een geweldig debuut in 2000 na korte tijd in schoonheid stierf. Begeleid door een percussie man reist ze nu de wereld rond met het scheppen van indrukwekkende surrealistische muzikale landschappen.

LOW is een Amerikaans gitaartrio uit Duluth, Minnesota, US. Hun muziek wordt omschreven als ‘slowcore’ een subgenre van de alternatieve en indie rock. Muziek die vaak wordt gekenmerkt door sombere teksten, downbeat melodieën, langzamere tempi en minimalistische arrangementen. De kern van LOW bestaat uit het echtpaar Alan Sparhawk op gitaar en zang en Mimi Parker op drums en zang. Naast hun staat een voortreffelijk ondersteunende bassist. Sparhawk die lid is van een mormonenkerk staat bekend om zijn worsteling met godsdienst, geweld en geestelijke gezondheid. De muziekkeuze lijkt verklaard. Zowel Alan Sparhawk als Mimi Parker bezitten prachtige stemmen waarmee ze zowel solo als in harmonie tot prachtige uitingen komen. Internationaal verwierf het trio bekendheid met de albums ‘Trust’, ‘Secret Name’ en ‘Things We Lost In The Fire’.