Roots on the Road - ONDERWEG.....

Ásgeir Trausti Einarsson, aka Ásgeir, 'de ijzige IJslander', op tour langs bijzondere plekken in Europa. In Nederland slechts twee optredens; In de Stevenskerk in Nijmegen (namens Doornroosje) en de Duif in Amsterdam (21-02-'19) (namens Paradiso).

Voor beide hadden we tickets, maar vanwege tijdgebrek moesten we de Stevenskerk terug geven; Wel een hele mooie speelplek! Dat is de Duif ook, zoveel vaker we er komen gaan we meer houden van dit podium. Paradiso is het, maar de Duif is eigenlijk veel mooier en het geluid was er, ook met Ásgeir weer uitmuntend. 

Ásgeir ontdekten we in 2014 op Eurosonic en later dat jaar nog eens op Into The Great Wide Open, we waren verkocht. Latere optredens volgden o.a. op Best Kept Secret, Oosterpoort. Paradiso en TivoliVredenburg. Toen Ásgeir bekend werd in Europa was hij in zijn thuisland al wereldberoemd. Nu is iedere show, ook hier, in luttele minuten uitverkocht. Ásgeir ’s nieuwste album ‘Afterglow’ (2017) heeft invloeden van Soul, R&B en zelfs Gospel maar de typische (Scandinavische) tegenstelling tussen de ijzige elektronica en Ásgeirs warme stem blijft recht overeind. Een tegenstelling die je meetrekt in die typische IJslandse schemering tussen licht en donker, tussen droom en realiteit. Betoverend was het woord in de recensie over het concert in de Stevenskerk. Voor de Duif maken we daar magisch van, Ásgeir in doorontwikkeling!! Na Europa volgt een uitgebreide tour in Amerika en Canada. In september is Ásgeir weer in Nederland!!