Roots on the Road - ONDERWEG.....

Explore The North Leeuwarden, do. 22 nov.

Onder andere Stef Kamil Carlens uit België, niet de minste in de Belgische popscene. 

Leendert van der Valk besprak als freelance journalist, gespecialiseerd in muziekjournalistiek en verhalende journalistiek zijn nieuwe boek 'Voudou'. Mooi verhaal begeleid door geluidsfragmenten over de muziek in Amerika en de plek die de voodoo muziek daarin inneemt. De blues is de duivel en de gospel is God. Voodoo word door velen, ook in Amerika met enige argwaan beschouwd.

De lezing is de opmaat naar het optreden van de band Vaudou Game uit Togo, de muzikale creatie van Peter Solo. Geinspireerd door de Afrofunk combineert de band voodoo ritmes met funk en soul. Heerlijk meeslepende hip moving voodoo funk.

Het derde bedrijf op donderdagavond was Club Guy & Roni / Den Haag Slagwerk-Mechanical Ecstasy met repetitieve beats en hypnotiserende dans. Het weekend feest werd door vele aanwezigen vroeg ingezet!

De laatste act voor ons was Stef Kamil Carlens uit België, niet de minste in de Belgische popscene. We zagen hem eerder onder ander als lid van DEus en Zita Swoon. Dit keer niet met zijn nieuwe band maar als eenmans orkest