Roots on the Road - ONDERWEG.....

'I Amsterdam, in Music'. 6 dec Lauryn Hill , 7 dec Stef Kamil Carlens, 8 dec The War on Drugs

Dag 2: Stef Kamil Carlens, Solo van het Belgische DEus en Zita Swoon. Onlangs gezien in de Westerkerk in Leeuwarden op Explore the North en nu in de prachtige Vondelkerk in Amsterdam. Schitterend optreden van deze innemende muziekkunstenaar uit Antwerpen. 

Dag 1 was een flop. Ms. Lauryn Hill (43) de koningin oude school soul in Amerika heeft zich met hip hop en reggae vergeven aan de jeugd. Dat publiek was ook enthousiast. Haar optreden kraakte echter aan alle kanten. Er klopte helemaal niets van. Niet in geluid, arrangementen en bandoptreden. In AB Brussel, de avond ervoor, begon ze twee! uur te laat en stopte ze na drie kwartier. In Afas Life begon ze ook niet op tijd maar zat de pijn vooral in het optreden en het slechte geluid. Ondanks een overkill aan techniek. In Belgie kreeg haar optreden een (1) ster. De recensies van haar optreden in Amsterdam, o.a. in NRC waren met vier (4) sterren zeer lovend. Voor ons onbegrijpelijk.

Dag 3: The War On Drugs in Ziggo Dome. Met een magistraal optreden in Amsterdam. Perfect geluid in Ziggo Dome, maar zit ook in de band. Kippenvel! 

Foto: Ferdy Damman Photography.