Roots on the Road - ONDERWEG.....

Drie dagen muziek beleven in Amsterdam. Do 6 dec Ms Lauryn Hill US (Afas Live), vr 7 dec Stef Kamil Carlens BE (Vondelkerk), 8 dec The War On Drugs US (Ziggo Dome). Niet de middelmaat en niet beneden de middelmaat!

Stef Kamil Carlens BE (48) gezien in de Vondelkerk, namens Paradiso. Een schitterend optreden.

Stef Kamil Carlens kennen we van zijn inzet in DEus en als frontman van Zita Swoon en Zita Swoon Group. In 2009 ontdekten we de Belgische groep op EuroSonic met een bijzondere opstelling in Grand Theatre; Vanaf een podium in het midden van de zaal waar het publiek omheen stond, gaf Zita Swoon haar show. De band heeft ons later meer verrast.

Afgelopen vrijdag in die mooie meewerkende Vondelkerk in Amsterdam (we zagen daar ook een mooi optreden van Mandolin Orange) voelden we met Stef Kamil Carlens in een solo rol weer een beetje de sfeer van het vroegere Zita Swoon met de postmoderne hippie. Het optreden was indrukwekkend.

Stef Kamil Carlens heeft altijd met heel getalenteerde muzikanten gewerkt. ‘Maar vaak laten net die mensen zich niet sturen’, zo merkt hij op. Stef Kamil Carlens werkt daarom nu vanuit zijn eigen gevoel voor ritme.

Hij heeft een installatie ontwikkeld waarin hij met zijn rechtervoet een Cajon bespeelt en met zijn linkervoet een Harmonium. Daarnaast speelt hij diverse gitaren, werkt hij met allerlei percussie instrumentjes en maakt hij op gepaste wijze gebruik van elektronica en loopings. Zijn stem is warm en fragiel en zijn teksten zijn poëtisch.

Stef Kamil Carlens is een mens met respect voor de kunsten en iemand die over de wereld nadenkt.