Sharon van Etten....

En de setlist! Sharon Van Etten is op tour langs Europese hoofdsteden om haar nieuwe plaat ‘Remind Me Tomorrow’ te laten horen.

We zagen haar 29 mrt in Amsterdams Paradiso. Haar optreden lijkt welhaast een metamorfose. Van een zichzelf wat verstoppende en bedachtzame en in zichzelf gekeerde singer- songwriter kunnen we nu welhaast spreken van een extraverte Sharon Van Etten. Met het uitkomen van haar nieuwe album lijkt ze los van haar Indie verleden. Haar nieuwe werk is uptempo met een bombastische inslag. 

Ze beweegt en zoekt het contact met haar publiek, is dapper en klinkt in sommige nummers zelfs agressief. Sharon Van Etten daagt haar medemuzikanten daarbij uit naar grote hoogten te klimmen. In de drie jaar van haar afwezigheid heeft Sharon Van Etten duidelijk niet stil gezeten. Ze debuteerde als acteur in de dramaserie OA van Netfix en in een aflevering van Twin Peaks. Daarnaast deed ze haar studie psychologie en werd ze moeder van een zoon en vond ook nog tijd voor een nieuw album: ‘Remind Me Tomorrow’. Dat hard werken Sharon Van Etten niet vreemd is was wel bekend. Al op jonge leeftijd speelde ze piano, klarinet en viool en deed daar later gitaar bij. Ze nam haar eigen liedjes op, die ze uitbracht in eigen beheer. Tussen 2005 en 2008 produceerde Sharon Van Etten liefst zeven platen die ze verkocht tijdens optredens en via haar website. Inmiddels zijn dat er 30!, albums, EP’s en singles. Prominent onderdeel in de band van Sharon van Etten is de Amerikaanse multi instrumentalist en sidekick Heather Woods Broderick de zus van Peter Broderick. Kort door de bocht, valt haar werk te omschrijven als donkere, melancholische folk. Ook een grande dame in de muziek!

Artikel van 2 voor 12 uit 2012. Mooie referentie in het zien hoe Sharon Van Etten zich ontwikkeld