Standup Comedian FRED EAGLESMITH country cabaretier bij ROTR @ 't Keerpunt

Fred Eaglesmith was weer even thuis in Spijkerboor; De plek waar hij zich op zijn gemak voelt. Een enkele stop in een reeks van 250 – 300 concerten per jaar, all over the world! Zijn stem lijd er onder en hij had ook nog eens bronchitis; Het zat hem niet mee. Fred had besloten, alleen op pad te gaan als singer- songwriter. Zonder luid opspelende band maar wel met een elektrische gitaar en een effectenbak. De Fred Eaglesmith sound stond aldus als een huis! En de conferences waren als vanouds. Is Fred nou een zanger of is hij meer een stand-up comedian. De meningen van de Fredheads zijn verdeeld, De after-party’ was zoals altijd met Fred. Simpel verteld, het werd laat. De drank vloeide overvloedig en het was supergezellig. Zoon Tim speelde op de piano, Jesse en Dylan zongen, pa Fred keek van een afstand toe en zag dat het goed was. Hij was trots. Hij was weer even thuis! Bekijk hier de foto's van Henk Eggens. 

 

Reacties

Fred was weer eem thuus!

14 november

THUUS

“Hi Willem, we zijn er weer. Hoe is het met je? We verheugen ons op een mooie avond. We slapen weer aan de overkant.”Ik kiek in de ogen van een mooie blonde vrouw en herken heur gezicht. Maor wie is ze? Ik wait het eem niet, maor mien proffesionaliteit helpt mie duer dit stoer moment. Ze is hier vaoker west, dus een hartelijke groet is gien probleem en ik probeer straks wel eem om mien geheugen op te frissen. “Kunnen we nog wat eten?” Natuurlijk kan dat en de bestelling is gauw opnomen. De meiden willen niks missen van het concert van Fred Eaglesmith en zien dochter Jessie. Ze hebben geliek. Ze kommen ook niet veur niks heulemaol uut Haarlem. Ze waren er de leste keer ook al, doe Fred bie ons speulde en inains wait ik het weer. As ik laoter Fred vertel, dat de dames weer een plek reserveert hebt in het zölfde B&B as waor hij slap mot e lachen. “That’s the reason why I came with my sons and my daughter. Luke and Mattie could not handle ‘em:. Hij lacht zoas allain dizze man kan lachen.

As de show begunt zit de zaol stampvol. Fred hef zien nek uutstoken met zien dochter in het veurprogramma. Achtien lentes jong, een paor ogen waor zölfs een man as ik in verdrink en een mooie stem. Verdomme, dit wichie wet mie te raoken. Ze mot nog veul leren. En ze zal het vast niet overal zo makkelijk hebben as in ’t Keerpunt, waor de FredHeads riekelijk aanwezig bent, moar Jessie komp d’er wel. Allain al het simpele gegeven dat ze zuch as Jessie Elgersma profileert zeg mij genog. Ik hoop heur nog is weer op het podium te zain.

En dan komp Fred J. Eaglesmith. Allain, zunder Kori, zunder band. Was veur mie eem wennen. Kori was d’er altied. Ik heb heur mist, maor vrumd genog heb ik met Fred gien woord wisselt over Kori. Raor! Zien optreden was zoas altied bie ons. Kan zo weer in de boeken. Legendaorisch!!.

De “after-party” was zoas altied bie Eaglesmith. In simpele woorden: het weu laot, de drank vloeide overvloedig en het was supergezellig. Tim speulde op de piano, Jessie en Dylan zongen, pa Fred zag vanaof een afstand toe en zag dat het goed was en was trots. En de meiden uut Haarlem dansten, dronken Keerpuntjes en Spiekerbier en Fred?

Hij was weer eem thuus! 

Willem Dijkema

Komiek of zanger

Reacties op Facebook 

Jaap Davids: Fred J. Eaglesmith wordt weer een muziekfeestje, morgen bij ROTR @ ’t Keerpunt! Pure folk in het meest pure café van Drenthe. Slow food en geen fast food! Wat bedoelen de Drentse Staten nou precies met hun éénpots festival?

Frans van Keeken: Wij hebben hem eergisteren gezien in Roepaen, het was geweldig. Die man is een echte entertainer !

Jaap Davids: Fred Eaglesmith is een echte country cabaretier … We verheugen ons!

Henk Krol: Ik ookTheresia Feiken: Morgen nog een intocht van een 'heilig' man @ 'the Turning point at Nail in the farmer'...

Bert Meedendorp: Ben er ook bij

Henk Krol: Zou hij met bokkepootjes strooien!!??

Jaap Davids: Henk, praat maar niet tijdens de conference van de country cabaretier …

Henk Krol: Weest niet bevreesd!

Henk Krol: Mooie zondag: 't weer, de muziek en uitzien naar Fred en Jesse Elgersma in Spiekerboor, enne ... ik laat me rijden, dus óók een paar Spiekerbierties!!

Andre Walvius: Bij ons rij ik heen en zij weer terug, wel zo eerlijk …

Andre Walvius: Indian summer in Drenthe, ook mooi!

Jaap Davids: De hoed af voor Fred Eaglesmith, zondagmiddag 13 november 18:00 ROTR @ ’t Keerpunt Spijkerboor Dr. http://www.rotsontheroad.nl

Frans van Keeken: Heel veel plezier vanmiddag!!

Yvonne Bohm: Say hello to our friend FRED! From Yvonne an Paul …

Walter Rootsie: Groetjes van Fredhead Walter Rootsie vanavond! Veel plezier

Yvonne Bohm: Zou er GRAAG bij zijn!

Natasja Feiken: Vanmiddag met hoed op Jaap??

Jaap Davids: Weet het niet, hij kwam binnen zonder hoed. Wordt een mooi concert …!

Linda Kapinga: Enne hoe was het????

Linda Koster: Ik had hem al niet herkend zo zonder hoed

Andre Walvius: Fred Eaglesmith at t "keerpunt, Spijkerboor

Natasje Feiken: Goed zicht daarvandaan …;-) ’t Was weer mooi he?!

Jos Westenberg: Begin ik nu ook al bovenop kaal te worden?;-) Hopelijk zien we je nog een keer bij de afsluiter in Den Bosch Andre!

Andre Walvius: @ Jos: het zal de lichtinval zijn :)

Theresia Feiken: Geweldige avond gehad met Fred Eaglesmith, rabbits en hairrepair with a permanent wave...@ spijkerboor

Andre Walvius: & Irion testicles …

Andre Walvius: Sparkie!

Henk Krol: Ik ben een helicopter

Natasja Feiken: Kikker

Theresia Feiken: I’d rather have a talking frog …

Theresia Feiken @ Henk … Ik dacht al wat draait ie toch in t rond ..;)

Natasja Feiken: Het was Super. Tranen gelachen en prachtige nummers. Top

Bert Meedendorp: Naar Spiekerboor: Fred Eaglesmith

Bert Meedendorp: Bij concert Fred Eaglesmith in Spijkerboor. Nieuwste cd al binnen.

Linda Koster: En ist mooi?

Bert Meedendorp: ’t Was prachtig

Natasja Feiken: Vond ik ook!!!

Natasja Feiken: Ook nog maar even een fotootje van Fred Eaglesmith.... komiek of zanger???

Theresia Feiken: Multitalent

Bert Meedendorp: Even de voetjes op tafel. Fred Eaglesmith was geweldig. Bijna twee uur in z'n eentje op het podium met z'n dochter in het voorprogramma. Welke dochter kan dat zeggen?

Theresia Feiken: Jesse…

Natasja Feiken: Mooie stem