SUSTO (USA)

VRIJDAG 26 JANUARI 2018   SUSTO     IN VANSLAG    € 17,50

aanvang:  21:00  -   zaal open: 20:00

Roots on the Road @ VanSlag present:

Susto is de intrigerende alt-country en indie-rock band uit Charleston, South Carolina, US. Oprichter en frontman is het muzikale genie Justin Osborne, die hiervoor actief was met Sequoyah Prep School. De melodieuze zang van Osborne en het verfijnde spel van meestergitarist Johnny Delaware laten invloeden toe van de meest uiteenlopende stromingen; Susto kleurt graag buiten de lijntjes. Electronica, gospel en psychedelische rock-elementen, het zit er allemaal in.

Susto zoekt het avontuur op in haar muziek, maar in de kern blijft het altijd country en rock. De bandnaam is afkomstig uit het Spaans en duidt op het gevoel dat je hebt wanneer je lichaam en ziel gescheiden zijn, of minder dichterlijk vertaald: een paniekaanval. Een ervaring die Justin Osborne opdeed tijdens zijn sabbatical in Cuba. Op hun tweede album I’m Fine Today (2017) is er geen sprake van angst, want volgens Osborne gaat de plaat over ‘tevreden zijn met je plek in het universum’. Die boodschap wordt uitgedragen met behulp van ontspannen psychedelische seventies-countryrock met avontuurlijke uitstapjes richting grunge en elektronica!

 Augustus vorig jaar ontdekten we Susto in TivoliVredenburg. Ze deden in de Ronda de support voor The Band Of Horses. Eerder dat jaar toerden ze ook al met The Lumineers. Het is een fijne groep muzikanten die je laat glimlachen en direct een warm gevoel geeft als ze het podium bestormen. Vergeet niet om te komen!

Susto luisteren  https://www.youtube.com/watch?v=AdoEuSXQhJU

Wil je op de hoogte blijven van blues, roots, americana bij Roots on the Road in VanSlag, schrijf je dan hiervoor in voor de Rootsmailing die regelmatig verschijnt.

 

Vergeet niet te reserveren voor:

The Secret Sisters (USA) 

Vrijdag 6 april 21:00 Eurosonic Noorderslag.

 

Uiteraard zag je Roots on the Road de afgelopen week weer op Eurosonic / Noorderslag, het fantastische muziekevenement waarop we in het hele Noorden supertrots zijn. Voor ons begon het op woensdag met de European Border Breaker Awards, de uitreiking van de Ebba Awards door Jools Holland. Daarna drie dagen seminar lopen, beleid maken, en in de avond en nacht bandjes spotten en beluisteren. Een paar namen die ons op Eurosonic opvielen zijn Sigrid, Sweden (oerkrachtig, toekomst!), Tuvaband, Noorwegen/Engeland (frisse, bijzondere stem, indrukwekkend), Seamus Fogerty, Ierland (vakmanschap en humor), Dermot Kennedy, Ierland (de nieuwe Bon Hiver?), Isaac Gracie, Engeland (muzikale schoonheid in al zijn eenvoud). We hadden ze al op ons netvlies. Wat een puurheid!In één van de panels op de conference hoorden we dat de Nederlandse popmuzikanten niet meer de toon zetten in Europa. Die eerste plek is overgenomen door de Zweden. Eén persoon heeft daar in no time de populaire muziekscene gerestyled en ziedaar, het resultaat is er. De mondiale rangorde is nog steeds Amerika, Engeland en daar staat Zweden dus nu achter. In een ander panel werd voorzien dat er een nieuwe Gouden Eeuw aankomt voor de Nederlands popmuziek…Op Noorderslag zagen we dat de prestigieuze prijs voor de Nederlandse popmuziek dit jaar naar de Utrechtse Rockband Kensington ging. Met alle rap aandacht van de laatste jaren werd het tijd voor een ‘klassieke’ band. Men kon er overigens ook niet omheen als je de scores ziet van Kensington in 2017.Nog een nieuwtje in het laatste panel, voor de meer ingewijden: Een samenwerking van de drie fondsen VSB, Fonds Podiumkunsten en het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft het begrip Cultuurmatchmakers tot stand gebracht. Het beperkt zich in eerste instantie tot Urban, de stedelijke cultuur. In eerste instantie zijn dat de steden Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en DenHaag. Matchmaker Cultuur aan de slag in Groningen is Joachim de Vries.

 

We zien je graag, tot SUSTO! Jaap Davids.