MESCHIYA LAKE & THE LITTLE BIG HORNS (New Orleans, USA)

Datum en Tijdstip: 
10 mei 2016 - 20:30
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

MESCHIYA LAKE & THE LITTLE BIG HORNS From New Orleans! Dinsdag 10 mei naar Roots on the Road in VanSlag. Nog voor Paradiso (12-5)! Daar zijn we super trots op.

Meschiya Lake and 'Reefer Man' live from The Spotted Cat Music Club, the Quentessential Jazz Club of New Orleans, Oct 2015! De in New Orleans residerende markante zangeres met haar krachtige stem komt donderdag 10 mei naar Roots on the Road in VanSlag.

Op de Europese en ook Nederlandse podia is Meschiya Lake een graag geziene gast waar ze haar publiek meeneemt naar het New Orleans van voor de tweede wereldoorlog. Met haar band The Little Big Horns staat zij garant voor een avond swingende ragtime jazz, blues en dixieland zoals het gespeeld werd in de underground jazzclubs in de jaren dertig van de vorige eeuw. Meschiya Lake & The Little Big Horns staan niet alleen voor muzikaal spektakel maar er mag ook gedanst worden. Let op: vrije staplaatsen en een paar zitplaatsen.

 https://

Recensie The Next Gig februari 2016 - Meschiya Lake & The Little Big Horns – Bad Kids Club

Een voortreffelijk album heeft Meschiya Lake & The Little Big Horns met Bad Kids Club afgeleverd. De zangeres uit New Orleans excelleert in de dansmuziek uit de jaren van het Interbellum. Liefst veertien sterke nummers brengt het gezelschap met de sterke zang van Lake centraal. Prachtige liedjes over drank, uitgaan, relaties, criminaliteit en andere dingen die je kunt verwachten bij stoute kinderen. Het album heeft een mooie en sterke opening met 'Anytime is Saterdaynight'. Een krachtige song en datzelfde geldt ook voor het swingende 'Communcation'. Liefdesperikelen komen aan de orde in 'You Ain't Woman Enough tot Take my Man' en 'I wonder Who's Kissing Her Now' waarin Lake zich opstelt als een dame met veel pit. Dat doet ze ook in 'That's Chick's to Young Fry', welhaast het mooiste nummer van het album en de Betty Smith cover 'Lectric chair Blues'. Mooi is de instrumentatie met een hoofdrol voor de blazerssectie. Het album kent geen nummers die er naar beneden uitvallen. Ieder nummer handhaaft zich en is kwaliteit. Al met al is 'Bad Kids Club' een album waar je blij van wordt. Net als de optredens van deze Amerikaanse is het een feestje. Gelukkig komt ze binnenkort weer naar Nederland. We nemen er, in overeenstemming met het fijne laatste nummer avast maar een 'Scotch' op. Proost

 

Signups closed for this Evenement