TIM GRIMM & JAN LUCAS (USA)

Datum en Tijdstip: 
5 oktober 2012 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Oostermoer 1 9656 PE Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

WILDERNESS SONGS AND BAD MAN BALLADS.

Tim Grimm is een zeer bewonderde singer- songwriter uit Indiana – Amerika. Een aimabel man die volop in het leven staat, gezegend met een ‘Folk gerelateerd’ stemgeluid, omfloerst en wat gruizig. Hij is bekend als een goed verhalenverteller in een aloude traditie en wordt daarom ‘One of the best storytelling songwriters in America’ genoemd met ‘real roots’ in de country en folkmuziek.

Met zijn donkere en warme stem zingt hij niet alleen hartverwarmende, maar ook goudeerlijke luisterliedjes over het platteland in de Midwest, één van de thema’s in de liedjes van Tim Grimm. Hij kan daarvoor putten uit eigen ervaring, hij is naast singer-songwriter en acteur in Hollywood ook nog ‘farmer’, hooiboer om precies te zijn. Hij bezingt de belevingswereld van de boer in alle facetten waarbij eerlijkheid en realisme voorop staan. Een eerlijke kerel met een prachtige stem en mooie verhalen. De keren dat Tim Grimm in Spijkerboor was heeft hij diepe indruk achter gelaten.We hebben genoten van zijn verhalen en zijn brede persoonlijke belangstelling om te willen weten over hoe het is om hier te wonen en te leven. En natuurlijk over hemzelf, over wat hem allemaal boeit en overkomt. Wij verheugen ons en vele met ons op het weerzien met deze warme persoonlijkheid. 

Dit wordt weer heel bijzonder, genieten ...

  

   

TIM GRIMM, informatie van de Booker. 

Muzikaal beweegt Tim Grimm zich in het gebied tussen Folk en traditionele Country, waarbij naast zijn muzikale kwaliteiten ook zijn capaciteiten als tekstschrijver veel geprezen worden. Grimm is een story-teller par excellence. Verhalen uit de Amerikaanse Mid-West en gebeurtenissen uit het  leven van de kleine (plattelands) man vormen de kern van zijn teksten. Critici zoekende naar vergelijkingen laten vaak namen vallen als Johnny Cash, Woody Guthrie en Bruce Springsteen (in zijn Nebraska periode). 

Het was een druk jaar voor onze man uit Indiana. Naast veel optredens zagen maar liefst twee nieuwe Tim Grimm albums het levenslicht;  THANK YOU TOM PAXTON- 12 songs van de grote (Lifetime Grammy Award winner)  Tom Paxton. Geproduceerd door Tim Grimm and Jason Wilber, de gitarist van de John Prine band. Al sinds z’n jeugd was Paxton één van Tim’s grote voorbeelden. Gasten zijn o.a. Krista Detor, David Weber, Joe Crookston, Jan Lucas en The Bowmans. 

Daarnaast verscheen ook WILDERNESS SONGS AND BAD MAN BALLADS met een selectie Grimm songs gebaseerd op de verhalen van de bekende Hoosier auteur, Scott Russell Sanders (Hoosier is de bijnaam voor een inwoner uit Indiana). Het album bevat naast  vijf splinter-nieuwe songs ook nummers uit het bekroonde theaterprogramma ‘WILDERNESS PLOTS. Medemuzikanten zijn o.a. The White Lightning Boys, Krista Detor, David Weber. Jennie Devoe, Jan Lucas en Jason Wilber.

Tim Grimm’s recente acteerwerk bevat o.a. gastoptredens in de televisie series Chicago Code en Detroit 187, theater werk in God of Carnage en een nieuw muziek stuk Forever Sung. Op het filmdoek is Tim te zien in de nieuwe feature film At Any Price met Dennis Quaid en Zac Effron. De regiseur is Ramin Bahrani, die volgens Roger Egbert thuis hoort in het rijtje beste 10 regiseurs ter wereld. De film gaat over een boer wiens ondernemings lust leidt tot een conflct met zijn familie. De film zal te zien zijn op alle belangrijke filmfestivals in 2012 zoals Cannes en Venetië.

Jan Lucas, schilderes, muzikante, echtgenote en mede-componiste van een aantal van zijn songs zal  Tim Grimm vergezellen op zijn 2012 Europese tour.  Jan verzorgt achtergrond zang en speelt harmonica en  Ukelele.

 

Signups closed for this Evenement