WALT WILKINS & The MYSTIQUEROS (USA) & BART de WIN

Datum en Tijdstip: 
2 november 2012 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Oostermoer 1 9656 PE Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Walt Wilkins en the Mystiqueros staat voor power en kwaliteit. De samenstelling van de Mystiqueros, die naar Nederland komt, is op dit moment nog niet bekend. Bart de Win speelt mee op piano, orgel, accordeon.  

Luister maar alvast wat er te gebeuren staat. 

Bron: Koos Gijsman. Augustus 2012.

Walt Wilkins nieuwste CD Plenty.  Vier albums van zanger-liedjesschrijver Walt Wilkins bevinden zich in mijn verzameling americana. Mustang Island, Rivertown, Diamonds In The Sun en Hopewell vormen een overtuigend bewijs van de muzikale kwaliteiten van deze bard. De grijze eminentie heeft zich na een langdurig verblijf in de muziekwereld van Nashville teruggetrokken in zijn Texaanse thuishaven Hill County. Ingesloten tussen de steden San Antonio en Austin is dit een gebied waar de zuivere lucht en de wonderschone natuur een louterende werking heeft op de menselijke aard. Het is de inspiratie geweest voor Wilkins om ons te verblijden met zijn jongste album Plenty. Plenty valt er ook voor de americanafan te beleven op dit album. Een mix van jukebox country & soul, blues, Tejano, verhalende folk en cowboyliedjes vormen een veelzijdig kader voor de down-to-earthobservaties van Wilkins.

Analoog aan de bewoners van dit gebied zijn de liedjes op dit album pretentieloos, open, genereus, soms wild als de hel maar altijd vol van levenslust. Openend met de ontroerende ballad Just Be werkt Wilkins een repertoire af dat stijf staat van de allerbekoorlijkste liedjes. De combinatie van de allerfraaiste instrumentaties met Walts liedteksten, zijn warme stemgeluid en authentieke voordracht zorgen voor een luisterervaring die staat als een huis. Plenty is volgens Walts eigen zeggen gemaakt in een geest van dankbaarheid voor het feit dat hij naar het gebied kon terugkeren waar hij opgegroeid is. Een album vol betoverende americana liedjes getuigt op overtuigende wijze van de thuiskomst van een van Texas’ muzikaalste zonen.

Bron: website Bart de Win

Bart nam afgelopen zomer zijn album Little world op in Austin, Texas, met  Walt Wilkins en zijn geweldige band The Mystiqueros. 's Avonds speelde Bart met ze mee tijdens optredens, bijvoorbeeld in Gruene Hall (New Braunfells), Brewsters Ice House (Corpus Christi) en in de Saxon Pub (Austin). Natuurlijk speelden ze bij die gelegenheden het Mystiquero repertoire, maar ook een paar liedjes van Bart, waarvan sommige zojuist, andere nog niet eens, opgenomen waren. Hiernaast wat beelden van twee optredens in de Saxon Pub.

Op de video's twee prachtige Walt Wilkins songs: 

-Someone somewhere tonight (onlangs gecovered door Kenny Rogers)

-Blue Agave (de titelsong van het nieuwste Mystiquero album), met op pedal steel Kim Deschamps.

 

Signups closed for this Evenement