BEARS OF LEGEND (Quebec, Canada)

Datum en Tijdstip: 
6 oktober 2017 - 21:00
Lokatie: 
Cultuurpodium Vanslag
Organisator: 
Roots on the Road
Bears of Legend is een groep jonge muzikanten uit het Canadese Trois Rivieres in Quebec. De zeven zeer getalenteerde muzikale vrienden combineren folk met klassieke en symfonische elementen. Zij leggen verbanden tussen de vroegere folkrock van The Strawbs en Fairport Convention en de progressieve rock van Renaissance en Camel. Bears of Legend is met haar traditionele instrumenten en zang op innoverende wijze in de weer met complexe muzikale arrangementen, vocale harmonieën en krachtige en epische orkestrale thema's.

Met hart en ziel brengt Bears of Legend een levende mix van klassieke en progressieve folkrock muziek rond inspirerende teksten die veelal geïnspireerd zijn door Noord-Amerikaanse volkssprookjes. Om hun prachtige vocale harmonieën te ondersteunen maakt de ‘nouveau folk’ band gebruik van diverse instrumenten als piano, cello, fluit, accordeon, mandoline, ukelele, double bas en percussie/drums.

De performance van The Bears of Legend uit zich in openheid en eigenheid op het podium, het nodigt het publiek uit tot meebeleven. In een inspirerende atmosfeer van verwondering en verbazing bezorgen zij kippenvel bij kijker en luisteraar. In Quebec, de franstalige provincie van Canada, staat Bears of Legend bekend als één van de meest energierijke, actieve en originele bands. 

 

Signups closed for this Evenement