GORDIE TENTREES BAND (CAN)

Datum en Tijdstip: 
5 november 2010 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt 9656 PE Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Gordie Tentrees is een singer-songwriter uit het ruige Yukon gebergte in Noordwest Canada. Hij is oneindig veel onderweg in Noord Amerika en daarbuiten en die beleving omschrijft hij in prachtige liedjes. Verhalende teksten die hij ‘foot stomping’ brengt met intens gitaarspel en bezielende inzet. Al jaren speelt hij met dezelfde band en dat hoor je in een hecht groepsgeluid, waarin iedereen de nodige vrijheid neemt en daardoor de arrangementen niet snel vervelen. Tentrees heeft een plezierige stem wat zich vooral uit in fraaie refreinen en soms vlijmscherpe samenzang. Met de band maakt hij een sterk blues georiënteerde vorm van Americana. (Ook Canadezen gebruiken dit mengsel van typisch Amerikaanse muzieksoorten als country, blues, bluegrass en rock). Kenmerkend is Tentrees meeslepende zang en fingerpickin gitaarspel. Dat hij niet de eerste de beste is, weten de gelukkigen onder ons die hem eerder zagen optreden. Wij ontdekten Gordie Tentrees en zijn band in 2008 bij Vera in Groningen als support van Fred Eaglesmith. ‘Mercy of Sin’, geproduceerd door Bob Hamilton is de derde plaat van Gordie Tentrees en net uitgebracht; Een album met prachtige krachtige songs die niet onopgemerkt bleven, het is namelijk genomineerd voor de ‘Canadese 2010 Western Music Award voor Roots Solo Album’ van het jaar. ‘Mercy of Sin’, de titeltrack is genomineerd als finalist in de Americana Category’ van het International Song Competition met meer dan 15.000 inzendingen.

Gordie Tentrees Band bestaat uit: Gordie Tentrees – vocals, dobro, mondharmonica, akoestisch gitaar. Ken Hermanson – lapsteel, banjo, electric guitar, harmony vocals en Matt King – upright bass.

Invloeden: Willie P. Bennett, Fred Eaglesmith, Rick Fines, The Sadies, Paul Reddick & The Sidemen, Brent Titcomb, Ray Bonneville, Undertakin’ Daddies, Indio Saravanja, Chris Smither, Aylier Sparkes, Todd Gallant, Kelly Joe Phelps, D-Rangers, Mississippi John Hurt, T. Fred McDowell.

Noteer Gordie Tentrees 5 november in je agenda en beleef het mee met laid-back rootsy ‘Alfred’ en bluesy/rockabilly ‘Same Old Blues’.

Discography:

  • 29 Loads of Freight (2004)
  • Bottleneck to Wire (2007)
  • Merci of Sin (2009)

www.tentrees.ca 

www.moorsmagazine.com/muziekxtra/gordietentrees 

http://www.youtube.com/watch?v=zDe5te7QBsc

 

 

 

Signups closed for this Evenement