MELANIE DEKKER (CAN)

Datum en Tijdstip: 
16 april 2011 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor (Drenthe)
Organisator: 
Roots on the Road

"From Canada with love"

Melanie Dekker in Concert II

Inderdaad, grootouderlijke roots in Nederland, maar op en top Canadese. Drie hitsingles, 'When I Think Of You', 'Blue Blanket' en 'I Said I' gaven haar stevige muzikale grond onder de voeten en een enthousiaste, trouwe achterban. Langzaamaan sijpelt haar muziek, volkomen terecht, door op de Europese en Nederlandse radio.

Een stem die bij recensenten associaties oproept aan Jann Arden, Annie Lennox, Tracy Chapman, Emmylou Harris; maar een zweem Sheryl Crow is zeker ook te horen. Veel van haar songs gaan over De Liefde, in al zijn krochten en bochten. Maar ook in actuele, hartverscheurende onderwerpen weet ze je diep te raken. Zoals in 'Wounded Soldier', waarin ze haarscherp de vinger weet te leggen op de emotionele condities van de Amerikaanse soldaten en hun vrouwen thuis.

In haar concerten is Melanie een communicator pur sang. Geven en Delen is haar innerlijke drive bij al haar optredens. Dat alles met een niet aflatende energie. Optredens die haar nu als kris-kras door Noord Europa hebben geleid met een uitdijende schare fans als gevolg. Duitsland begint al langzaam te vallen.

Misschien nog wel belangrijker dan de feitelijkheden over Melanie Dekker (die iedereen kan Googelen) zijn de indrukken die ze achterlaat:

…sprakeloos..

…one of a kind…

…om bij weg te dromen…en met tintelende zinnen wakker te worden…

We gaan voor een afgeladen Keerpunt - groot podium!

Discografie:

  • Better Than Chocolate      (1999)
  • Uh-Huh                              (2000)
  • Just Because                     (2003)
  • Revealed                           (2006)
  • Acoustic Ride                     (2007)
  • Fall Inn/ Wounded Soldier (2008)

.

http://www.melaniedekker.com/

Signups closed for this Evenement