B.J. HEGEN & the BLUESBUSTERS

Datum en Tijdstip: 
15 januari 2011 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor (Drenthe)
Organisator: 
Roots on the Road

B.J. Hegen is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld.

B.J. Hegen (Assen, 1942), bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van 40 jaar een wisselende muzikale carriere. B.J. Hegen's muzikale reis dateert van de jaren 60. Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren 80 waren ze supportact bij B.B. King. Door omstandigheden gedwongen volgde begin jaren 90 een periode van relatieve rust. Vanaf 1995 tot 2008 treedt hij weer regelmatig op. In 2008, op zijn 65e, doet hij een stapje terug.

B.J. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues en dan vooral van de Chicagoblues waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie heeft gegeven. Elke vergelijking gaat artisitiek en inhoudelijk mank, maar B.J. Hegen mag, zaker in het Noorden van het land, een evenknie genoemd worden naast bluescoryfeeen als Harry Muskee (Cuby and the Blizzards) en Fred Reining (Left Hand Freddy an the Aces): ze zijn alle drie goed in hun eigen stijl.

B.J. Hegen heeft vele fans en 15 januari a.s. wordt in 't Keerpunt zeker weer een waar Be Hegen bluesfeest. Tot dan!

Discografie:

LP ‘Door to Door’ (1988)

CD ‘Been down so long’ (1997, eigen beheer)

CD ‘Lonesome Road’ (april 2002)

CD ‘Blues Originals & Classics’ (2007) (in een unieke verpakking)

 

 

 

Signups closed for this Evenement