CAMILLE BLOOM (SWE/CAN)

Datum en Tijdstip: 
14 mei 2010 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor Dr. Oostermoer 1 9656 PE
Organisator: 
Roots on the Road

Camille Bloom USA 

 

'Brutaal, energiek en funky’ 

Camille Bloom tourt ‘fulltime’ de wereld rond om haar platen, o.a. geproduceerd door Paul Kimble (Radiohead, David Gray) onder de aandacht te brengen. Ze is een zeer gedreven zangeres met een ongelooflijk dynamische stem ‘edgy acoustic rock’. In een energieke en intense performance brengt ze een mix van rock, folk, funk en pop. In haar woonplaats Seattle wordt ze inmiddels enigszins gekscherend ‘Seattle’s own American Idol’ genoemd. Zij geniet daar nationale faam dankzij haar krachtige optredens, zowel solo als met haar 6 mans band The Recovery. Ook geeft zij lezingen op scholen over onderwerpen als huiselijk geweld, verslaafde of gescheiden ouders, angsten en geaardheid. Dit zegt veel over haar sociaal bewustzijn wat zich vertaald in haar muziek. Uit haar liedjes blijkt dat zij op deze vlakken ervaringsdeskundige is. Toch zijn het vooral liefde, kracht en hoop die uit haar uiterst persoonlijke songs spreken. Camille is open en bescheiden ondanks het succes wat ze de afgelopen jaren had. Ze is naar het publiek een zeer prettige persoonlijkheid.

‘Camille Bloom maakt muziek die de regen laat dansen’

 

Discografie:

  • Ten Thousend Miles (CD / DVD)
  • Say Goodby to Pretty
  • Stripped Down (acoustic)

Website: www.camillebloom.comLuisteren: www.myspace.com/camillebloom

Signups closed for this Evenement

Reacties

Camille Bloom

 

Camille Bloom @ ROTR Stage ’t Keerpunt, Spijkerboor

Anders. Dat is Camille Bloom. Een beetje gek misschien wel. Terwijl in de gelagkamer van ’t Keerpunt de eetclub hun maal deed, stond zij op een vrijdagavond voor wat minder publiek in de achterzaal. Maar zoals vaker: de wegblijvers hadden ongelijk. Camille moest even loskomen. Maar vanaf het moment dat ze de Coldplay cover ‘yellow’ speelde, veroverde ze haar toehoorders moeiteloos. Met als geweldige uitsmijter ‘habit’, waarin ze songs van the Police, Donna Summer, Labelle, Eurythmics en een heel scala aan rapartiesten zoals the Black Eyed Peas de revue liet passeren. Om af te sluiten met de Spice Girls. Ze grapte dat naarmate de teksten slechter werden, die liedjes meer geld hadden opgeleverd. Het publiek smulde. 

Camille overnachtte bij ons thuis. Niet alleen die vrijdag, ook de zaterdag erna. Die zaterdagavond zat ik in de Grote Zaal van de Oosterpoort bij een prachtige Randy Newman. Toen ik thuis kwam, trof ik Camille en mijn vrouw op de bank. Glas wijn op tafel. Tot mijn stomme verbazing keken ze naar Hans Kraaij jr., die de leukste home video’s aan elkaar praatte. Vrolijke boel, want geen leuker vermaak dan leedvermaak tenslotte. 

Zondags vertrok ze weer. Camille. Maar niet zonder een cadeautje achter te laten. Het meest bijzondere relatiegeschenk dat ik ooit heb gezien. Ik laat het verder aan uw verbeelding over, maar het is een kledingstuk dat doorgaans aan het oog wordt onttrokken. Anders, dus. Camille Bloom. En ook wel een beetje gek. 

Jan Hoekman