SARAH LEE GUTHRIE & JOHNNY IRION BAND (USA) (LET OP: Podium COCO MARIA VEENHUIZEN)

Datum en Tijdstip: 
18 oktober 2012 - 20:00
Lokatie: 
Podium Coco Maria Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion; Haar grootvader schreef het alternatieve Amerikaanse volkslied 'This Land Is Your Land' en zijn oom pende ooit het machtige 'The Grapes of Wrath'. Sarah Lee Guthrie is dochter van Arlo Guthrie en kleindochter van Woody Guthrie. Johnny Irion is een neefje van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck.

De stem van Johnny Irion vertoont veel overeenkomsten met het overleden countryicoon Gram Parsons; Sarah Lee ontkomt niet aan een vergelijking met de vroege Emmylou Harris. Maar het is opvallend, dat de muziek zeer hedendaags, fris en authentiek klinkt.'Bright Examples', hun laatste CD is een volwaardige opvolger van 'Exploration' (2005). Daartussen zit nog'Ex Tempore' (2007) en 'Folksong' (2009). ‘Bright Examples' is opgenomen door Andy Cabic en andere leden van Vetiver naast ondermeer ook nog Mark 'Jayhawks' Olson en Neal Casal. Het geluid is duidelijk 'more atmospheric or psychedelic, sort of dreamy but colorful'. 

Sarah Lee Guthrie heeft er lang over gedaan voor ze besloot ‘dan ook maar’ artieste te worden’: Ze was achttien en net van de ‘highschool’ af toen ze in 1997 - als tourmanager van haar vader - Chris Robinson van The Black Crowes ontmoette. Die introduceerde haar bij haar latere echtgenoot, Johnny Irion. Hij leerde haar gitaar spelen, schreef samen met haar liedjes en dat resulteerde in twee solo-cd's (eentje van hem, eentje van haar, op het label van papa Arlo) en in het folktrio RIG (met Tao Rodriguez Seeger, de kleinzoon van... Pete Seeger). In 2003 stonden Sarah Lee Guthrie en Johnny Irion op Blue Highways, in een bijzaaltje van het Vredenburg-complex in Utrecht. Het publiek kreeg de tranan in de ogen bij zoveel stemmenpracht en wist aanvankelijk niet wie de twee jongelingen op het podium waren laat staan dat ze hun liedjes kenden. Guthrie & Irion maakten die middag grote indruk en het stond toen al in de sterren geschreven dat ze ooit samen een plaat zou maken en dat werd uiteindelijk 'Exploration', een zeer goede plaat. Jammer genoeg was het daarna relatief lang stil rond het duo. Ze bouwden hun nieuwe huis en besteden alle aandacht aan hun kinderen. In 2011 kwamen ze weer te voorschijn en brachten ze het album ‘Bright Examples’ uit. Een album waarop folk, blues en country op authentieke wijze, vermengd worden met pop. Afgelopen voorjaar zijn er nieuwe nummers opgenomen die in 2013 op CD uitgebracht zullen worden.

Ze worden in Veenhuizen begeleid door Charlie Rose op upright Bass. We verheugen ons op hun optreden. Ook de kids (Sophia 5 en Olivia 10) komen deze keer weer mee. Vorige jaar september was het een grote verrassing dat ze er bij waren en dat Olivia een nummer meezong. Zij blijkt al een mooie stem te hebben.

.  http://www.youtube.com/watch?v=nf6MaUQZOTw

(Voor vrienden)

 

  Sarah Lee Guthrie's kinderboek; GO WAGALOO. Luister

 

Signups closed for this Evenement