Share

Roots on the Road - ONDERWEG.....

Eurosonic/Noorderslag 2019 Dag 2, donderdag, onze highlights.

Eurosonic/Noorderslag is al jaren een ijzersterk merk. We beginnen ons wel af te vragen wat inmiddels nog direct onder het festival valt. Er is inmiddels zo veel, dat de zuiverheid van Eurosonic wat ons betreft wat in het gedrang komt. 

1) Holy Motors van Estland in de Stadsschouwburg. Met een ietsje apathische zangeres die romantisch klinkt als Lana del Rey en kitsch zwoel als Chris Isaac. Ze lijkt wat dromerig en voelt niet echt aanwezig. De bandnaam doet een eerbetoon vermoeden aan bijna verlaten snelwegen waarop je maar door kunt racen. Met deze, wel erg mooie muziek, moet je oppassen niet in te dutten. 

2) Haerts uit Duitsland in de der Aa Kerk. Indiepop met een grote I. Zangeres Nini Faby vormde oorspronkelijk een duo met toetsenist Ben Gebert. Ze zaten langere tijd in New York. Gedreven stapt de frontvrouw met grote stappen over het podium. Die stappen moeten ze ook in het brede muzieklandschap kunnen maken. 

3) Elias Leon Breit uit Berlijn in de Lutherse kerk. Komt goed over, heeft een mooie stem. Nog maar 20 jaar jong lijkt hij al wel jaren onderweg. Als singer-songwriter, waarin hij ook een paar nummers deed, komt hij wat ons betreft het mooiste uit de verf.

4) Yegor Zabelov uit Wit Rusland in de bovenzaal van Grand Theater. Een experimentele mix van accordeonrock, avant-garde jazz en neoklassieke muziek. Yegor Zabelov is een originele accordeonist uit de moderne Wit-Russische muziek en tevens componist en auteur van muziek voor theatrale uitvoeringen en films. Zijn optreden is vol emotie. 

5) Hatari van IJsland; Multimediaproject. Politiek geladen, spannend en zenuwslopend en tot nadenken stemmende teksten als onthulling van de meedogenloze oplichting die het dagelijks leven is. Een krachtige explosie van bondage-pop, techno-punk en industrieel-gotisch.