Share

Pure Music & Theatre

TIP...

Tedeschi Trucks Band presenteert met trots The Fireside Sessions; Op minuut 5 The Blues!! Ze maken een serie van zes afleveringen van thuisoptredens om de TTB-muziek veilig met hun fans te delen totdat ze weer on tour kunnen. Deze sessies markeren de terugkeer van TTB naar live optredens na de ongeplande pauze van 10 maanden en bevatten een groot aantal nieuwe nummers naast een mix van favorieten. Hoewel ze niet in staat zijn om de hele bandbezetting bij elkaar te krijgen voor deze sessies, komen er verschillende configuraties van muzikanten samen om een aantal unieke en speciale optredens voor liefhebbers te creëren.

Lees verder »

TIP...

Maandagmiddag blues; Het ijs smelt, wit wordt weer groen, alles keert terug naar wat het was... Over The Rhine uit Ohio, ontstaan in de wijk Over-the-Rhine in Cincinnati staat 15 november in TivoliVredenburg, de maandag na Le Guess Who?. Dat past! IJs en weder dienende.

..."> Lees verder »

Phil Collins...

Phil Collins werd ooit bekend als drummer en leadzanger van de progressieve-rockband Genesis, won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur. Fantastische show!

Lees verder »

STRUINEN.....

Struinend op het web ontdekken we Jeff Beck.; Weer eens, maakt wakker! Wat een geweldige zangeres staat er naast hem. Imogen Heap, Engels singer- songwriter uit Romford, Havering. Zij is onder andere bekend van het electropop-duo Frou Frou. Imogen Heap schrijft, produceert en mixt zelf haar soloalbums en heeft meerdere Grammy Awards nominates op haar naam.

Lees verder »

Keb' Mo' = BLUES !

'Walking The Blues' Blues Fanatics All Over The World. Gitarist Roberto Luti (op 00.10 links), hadden we vier keer op het Roots on the Road podium; In de band van Luke Winslow-King uit Cadillac, Michigan. Bluesfenomeen Keb' Mo' hebben we op een haar na (nog) net niet binnen gehengeld.

Lees verder »

Roots on the Road - Corona-tijd... inspiratie

Ingmar Heytze schreef op verzoek van Excelsior Recordings een gedicht. En wat voor een. Uitknippen en inlijsten.

Lees verder »

Muzikale Column De Belofte

Een gesproken hoopvolle tekst van theater Vlint voor lokale sponsors is omarmd door de hele Culturele sector. Vierhonderd theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sector-instellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar het moment dat de lege zaal zich weer vult met magie. De oorspronkelijke tekst is uitgegroeid tot een poëtische statement dat vandaag sector breed wordt uitgedragen naar alle mensen die de podiumkunsten een warm hart toedragen. Het kunstwerk bestaat uit een video en een column, geschreven door Jan Beuving. De teksten, uitgesproken door Hans van Manen (dans), Jaap van Zweden (muziek), Simone Kleinsma (musical), Peter Pannekoek (cabaret) en Soumaya Ahouaoui (toneel) verwoorden de belofte van een lege zaal, waarin de magie sluimert van wat straks weer kan en mag. Pianisten Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt, met dans van Uri Eugenio (LeineRoebana). Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Sector Podiumkunsten reserveert landelijk alvast 400 kaarten voor bezoekers voor als de deuren weer helemaal open gaan. Het publiek maakt kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen in een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

Samen dromen we de zalen vol. Geniet en droom mee. Wij wachten op de rook.

Lees verder »

Festival Roots on the Road - herinnering! Trots dat we haar al zo vroeg erkenden!

Van 2005 tot 2016 was ze de zangeres van de Tilburgse blues en rock-'n-roll band Bradley's Circus. Met deze band werden vier studioalbums uitgebracht waarvan 'Bang Bang Wa Wee's' en 'Kickin' But Not High' werden opgenomen in Dockside Studio, Louisiana USA. Kickin' But Not High werd in 2013 genomineerd voor beste blues album. Ze werd uitgeroepen tot beste blues zangeres van 2012 en nam haar eerste award mee naar huis.

Lees verder »

Down The Rabbit Hole - online!

Down The Rabbit Hole gaat 2 tot 4 juli digitaal. Omdat het niet anders is... Klik Wende: ..... Deze keer zijn wij voor altijd in vrije val. En gaat vanaf nu alles voor altijd opnieuw beginnen...... 

KLIK WENDE

Lees verder »

Inauguration Joe Biden USA -

Black Pumas en 'Colors' met Joe Biden's inauguration.     Vlak voor de Pandemie (11 feb 20) zagen we ze met prachtige show in de kleine zaal van Oosterpoort.     IJs en weder dienende volgt er 19 november een weerzien in Amsterdam, in Afas Live.

Lees verder »