Share

LYDIA LOVELESS BAND (USA) (LET OP: Podium COCO MARIA VEENHUIZEN)

Datum en Tijdstip: 
16 november 2012 - 20:00
Lokatie: 
Podium Coco Maria Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

 

Rebelse country van een kleine dondersteen uit de USA

Lydia Loveless telt slechts 22 lentes en als de uit Columbus, Ohio afkomstige zangeres haar stem laat horen wordt je omver geblazen. Afkomstig uit een zeer muzikaal gezin kwam ze al op jonge leeftijd in contact met de muziek, haar vader drumde en had een country & westernbar waar veel countrybands optraden. De country werd haar letterlijk met de paplepel ingegoten.

Echter, de omgeving en de muziek van Hank Williams bedrukten haar en ze rebelleerde en vertrok naar de grote stad waar ze opging in de punkmuziek. Tot het moment dat een vriendje haar wees op Hank III, de kleinzoon van Hank Williams. Zijn wilde muziek zorgde voor nieuwe inzichten bij Loveless.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dat bewijst ze met haar debuut album ‘Indestructible Machine’. Ze combineert bedwelmende doses energie en recht-voor-zijn-raap eerlijkheid met de klassieke country die ze maar niet van zich af weet te schudden.

Ondanks haar jonge leeftijd gaat ze de strijd aan met whiskey, mannen, god en vervreemding, maar deze Southern Belle weet zich met de nodige humor en oneerbiedigheid altijd een weg door het leven te slaan.

De muziek die Loveless nu maakt is een combinatie van alt-country, honky tonk en punk rock. Cowpunk zou je het noemen die nijgt naar de klassieke country en die teruggrijpt op het werk van bijvoorbeeld iemand als Loretta Lynn. Maar ook erg doet denken aan het werk van Neko Case en Eilen Jewell.

Loveless is getrouwd met Ben Lamb haar bassist. Haar vader, Parker Chandler is haar drummer.

We zien uit naar een concert van een bijzondere band met een geheel eigen geluid. En die doen we op het podium van Coco Maria, een hele mooie locatie in Veenhuizen DR

   

...