CATHERINE MACLELLAN AND CHRIS GAUTHIER (CAN)

Datum en Tijdstip: 
18 mei 2012 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Oostermoer 1 9656 PE Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Catherine MacLellan is een Canadese folk singer- songwriter, momenteel wonende in Halifax, Nova Scotia. Zij is de dochter van de legendarische Canadese songwriter Gene MacLellan. Ze is geboren en opgegroeid in Summerside, Prince Edward Island. Voor haar solo carrière zong Catherine met The New Drifts, een vierkoppige Islandse band. In die tijd werkte zij in Summerside bij de ‘Harbourfront Jubileum Theater’, een meer dan 500! jaar oud theater, waar ze haar debuut maakte als solo-performer.

Catherine debuutalbum ‘Dark Dream Midnight’ kwam uit in 2004 en in 2006/2007 het album ‘Church Bell Blues’. In 2009 toerde ze door Canada, Amerika en Engeland. In juli 2011 kwam haar langverwachte nieuwe album ‘Silhouette’ uit. Een prachtige plaat die haar kwaliteit bevestigd, met elegant verweven liedjes en haar memorabele mix van oprechte en krachtige introspectieve teksten en pakkende melodieën. Deze cd promootte ze in 2011 in Canada en Amerika en reisde in november af naar Engeland en Schotland.

Catherine’s ster is al lange tijd stijgende in Noord Amerika. Ze is naast een goede zangeres/tekstschrijver ook een persoonlijkheid met een grote schaar aan fans, waaronder legendarische artiesten als Bruce Bockburn (USA) en Steve Forbert (UK). Critici zijn lovend; Ze is ongeëvenaard onder de artiesten van haar generatie. WEBSITE

Chris Gauthier (32) (gitaar, keyboard en zang) begeleid haar. Chris staat reeds meer dan 20 jaar op het podium en speelt zowel solo als in bands. 

Signups closed for this Evenement